Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J60i16ř88í 88L53i39b39e90r

4. 2. 2016 17:50

Nějak jsem nepostřehl v článku jednak odpor ke střetu zájmů u pana Babiše, jednak nesouhlas s přebujelou korupcí.

0 0
možnosti
TN

Reichele ,synku co s tebou,bo chujoviny jak cyp pises,ale do cypu ti nadavat nebudu,bo bych tim ty synky z ucnaku havirskeho pozurazel.Zatim jsi jednoznacne muj favorit na viteze ceny z titulky v blogu pod tebou!

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se všem, na které už nezareaguji, ale mám pocit že už jsem vyčerpal všechny dotazy nebo argumenty, většinu mých odpovědí najdete u ostatních komentujících.

Děkuji za pochopení a vaše reakce! :) V

1 0
možnosti
AK

Přemýšlím jak napsat článek, který bude mít vysokou čtenost a bohatou diskuzi.

Určitě je třeba vhodně zvolit téma a titulek.

Třeba "Skvělý politik a dokonalý demokrat Putin", nebo "Proč nikdy a za žádnou cenu nevystoupit z EU". To jistě vyvolá výkřiky nevole (i "Vole!").

Jak vyvolat další vlnu nesouhlasu?

Možná by bylo dobré obmyslet zastánce opačného názoru nezralostí, tím, že nedostatečně milují svobodu, jsou nesnášenliví nebo neslušní.

Co dál?

No, to by mohlo stačit, nebo ne?

2 0
možnosti
AK

Nechme stranou prezidenta Zemana, protože ten si dovolil zvítězit v přímých volbách a tak následky této své nerozvážnosti, kterou mu řada lidí dosud neodpustila, musí snášet sám.

Nechme stranou Babiše, který využil toho, že levice dodržovala stejné parametry vládnutí jako pravice a tak začala být vnímána jako komplementární strana establishmentu. Výsledkem bylo, že voliči nechtěli volit ani pravici ani levici, byli jen naštvaní. No a tyhle voliče odvedl Babiš.

Vraťme se k uprchlíkům.

Myslím si , že nejsou jen bezbřezí vítači nebo nenávistní odmítači, jak by se zdálo z médií, které extrémy milují a tak se jim věnují v první řadě a jak by se zdálo i z vašeho článku. Těchto obyvatel obou skupin je dokonce naprosté minimum. Ano, máte štěstí, dostal jste se mezi ty bílé vrány - příslušníky jedné z uvedených skupin.

S drtivou převahou největší počet občanů má ale třetí skupina - to jsou ti, kteří vidí, že po území EU se pohybují statisíce lidí a ta EU si s nimi neví rady.

To pochopitelně vyvolává obavy a stres.

A to, že nejvlivnější politici dokáží jen vnutit část imigrantů svým sousedům jejich stres nijak nezmenšuje. Mimochodem přijetí stanovených kvót považuji za nesmysl, protože zavázat se k něčemu, co není vyjádřeno absolutním číslem nedává dobrý smysl. Je třeba pro uprchlíky zajistit ubytování, nakrmit je a dát jim kapesné. Kolik to bude stát a kde na to vezmu? Pokud nevím jestli se jedná o tisíc nebo stotisíc lidí, jak můžu s vážnou tváří souhlasit a kývnout že ano? Vždyť je to organizačně i finančně úplně něco jiného.

Možná není dobré, když nenapíši jaké řešení uprchlické krize navrhuji já sám. Ale pokud to neřeknou ani ti, kteří jsou za to placeni a mají k tomu i příslušné pravomoci, nemyslím si, že je to velká chyba. A možná je nalezení řešení otázka na Nobelovu cenu...

3 0
možnosti
Foto

Pane Kounovský, Zemanova nerozvážnost nebyla jeho vítězství v přímých volbách, i když souhlasím s tím, že to řada lidí neskousla, viz "Zeman není můj prezident" a podobně. Zemanova nerozvážnost je jeho chování v úřadu, to je alespoň můj názor. Mohl nám to všem ukázat, mohl být frajer a zatím se chová tak, že dneska se k němu nehlásí už ani ti, co ho volili. A dlouho jsem je nechápal, ale pak jsem jednoho dne prozřel: oni prostě neměli jinou volbu. A za to se na ně zlobit nelze, také často volím "menší zlo" a ono se pak stane zlem větším, nebo celospolečenským. ODS, ČSSD, Věci Veřejné a už ani nevím komu všemu jsem dal hlas a kdo všechno to následně "pohnojil". :)

Babiše nechávám stranou a souhlasím s Vámi.

Ohledně dvou extrémních táborů s Vámi také souhlasím, přiznám se že dneska už jsem reagoval na tolik lidí, že nevím komu jsem to psal a vysvětloval, ale obecně řečeno je to přesně tak, jak říkáte. Existuje tu většina lidí, s odlišnými názory a vlastně stejným zájmem - najít lepší řešení.

Souhlasím s Vámi i ohledně zvládnutí logistiky s uprchlíky, není to jen tak, postarat se o tolik lidí.

Co se týče posledního Vašeho odstavce - ani já nemám "lepší řešení". Mám "teorie", ale vždy, když je přednesu "v plénum", jsem vyveden ze své naivity a omylu. :-D Názory svých oponentů, které mají hlavu a patu. Asi to fakt je na tu Nobelovku. :)

1 0
možnosti
PK

facku bys mi dal jen jednu reichle ... a pak by ses nestačil divit :-)

2 2
možnosti
JC

S formou Vašeho příspěvku nesouhlasím, ale s obsahem SOUHLASÍM.;-)

0 0
možnosti
JZ

Nechci psát tisíciřádkový příspěvek, takže vypíchnu jenom pár bodů:

Odmítli jsme pomoc sousedům? Ano, nemá totiž cenu tahat z bahna někoho, kdo se do něho dobrovolně sám zavrtává, to se jenom zbytečně umažu a efekt ve výsledku bude stejně nulový.

Reichle, Nováku... - ano, takto hloupě si někteří lidé honí ego. narozdíl od vás jsem si ale všiml, že tito lidé se nacházejí na obou stranách barikády (resp. na všech stranách všech barikád), ne jen u mých názorových oponentů.

"Sluníčkář" atd. možná vzniko jako označení ne zrovna lichotivé (já osobně ho používám neutrálně bez posměšného tónu), ale alespoň zcela přesně vymezující skupinu lidí s promigrantským názorem. Mnohem větší zlo je označení "xenofob", které se snaží do jednoho pytle házet lidi s protimigrantským názorem a lidi doopravdy xenofobní, což je velký nesmysl a výplod masivní promigrantské propagandy médií.

7 0
možnosti

Jenom bych "sluníčkáře" nevztahoval jen k migrantům, ale v globálu i např. na různé samozvané ochránce přírody a vůbec ty, kteří "konají dobro" takovým způsobem, že tím spíš sobě i okolí škodí.

5 0
možnosti
Foto

Pane autore, na Vás v plné míře platí rčení "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly". A Vy si v ní ještě libujete a jste na sebe proto "náležitě hrdý".

Absolutní nesouhlas! Rv

5 0
možnosti
Foto

Ano, je to tak jak píšete a děkuji Vám za připomenutí tohoto pořekadla, bude mi připomínat, abych dvakrát měřil a jednou řezal. :)

Děkuji i za Váš absolutní nesouhlas, vyjádřený velice kultivovanou a bystrou formou. Ne každý umí takto nesouhlasit a toho je potřeba si vážit. :) R^

1 0
možnosti
JS

Vaše tvrzení, že "uprchlická krize se nás týká tak minimálně, že méně už to snad být ani nemůže," je názorným dokladem toho, že Vaše schopnost vnímat realitu, je značně omezená.

A co se týče toho našeho "odmítání pomoci":

Když Česká republika vstupovala do Evropské unie, tak si západní země v čele s Německem vymohly omezení svého pracovního trhu pro občany nových členských zemí na dlouhých sedm let. Západní politici dokonce hovořili takto, cituji: "Musíme chránit svůj pracovní trh před hordou nekvalifikované pracovní síly z Východu". Fakticky tak porušili principy, na nichž má být EU založena. Rakousko a Německo otevřelo své pracovní trhy pro občany nových členských zemí až 1. května roku 2011. Německo se děsilo toho, že na jeho pracovní trh vtrhne až sto osmdesát tisíc Slováků, Čechů, Poláků a Maďarů.

A nyní kvůli naprosto konkrétním krokům vrcholné politické reprezentace EU během jediného roku jen Německo na své území s klidem vpustilo milion sto tisíc lidí, o nichž vůbec nic neví.

Vidíte ten fatální rozpor? A nejenom to. Politici EU (v čele s Německem) chtějí onen problém, který sami způsobili, rovnoměrně rozdistribuovat do všech členských zemí EU prostřednictvím povinných kvót. Nejenže jde o snahu direktivním příkazem vymáhat solidaritu, ale navíc jde o nepřijatelný zásah do národních kompetencí členských států.

Je opravdu zajímavé, že prakticky všichni příznivci muslimské migrace do Evropy vykazují zároveň nějakou formu odporu či dokonce nenávisti k vlastní zemi a národu.

Vy dokonce nejste schopen udržet ani logickou stavbu svých myšlenek, viz například tento Váš výrok: "Ano, Nacisti nám hrozně ublížili. Ale v čem přesně jsme lepší, když hrozně ublížíme my jim?"

Jste vůbec schopen pochopit, co jste napsal?

K Vašemu článku dokonale sedí fakt, že jste si jaké své motto vybral Hitlerovo heslo "Můj boj".

17 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo, začnu obhajobou svého Vámi citovaného tvrzení, použiji s drobnými úpravami "CTRL C a CTRL V", protože jsem toto už níže v diskuzi vysvětloval:

"Proč jsem napsal to, co jste právě citoval? No proto, že pokud nás, tedy ČR, srovnám s ostatními zeměmi, tak se nás opravdu týká minimálně.

Nebo nás dáváte na roveň Itálii, Francii, Německu, Británii, Řecku? Máte pocit, že jsme na tom s uprchlíky stejně jako oni? Nebo alespoň PŘIBLIŽNĚ jako oni?"

Moje schopnost vnímat realitu je úměrná mým kognitivním schopnostem a pokud jsem se naposledy díval, byly u nás stovky, možná tisícovky uprchlíků, zatímco jinde statisíce: https://www.google.cz/search?q=immigrant+statistics+germany+2015&num=100&newwindow=1&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiii43Yp6zKAhUHPRoKHdRRCVoQsAQIKA&biw=2560&bih=955#imgrc=_

Najděte mi prosím v těch grafech nějaký s Českou republikou a pošlete mi odkaz. :)

Co se týče vstupu ČR do EU a strachu západních zemí z naší levné pracovní síly, tak máte pravdu. A jsou to tytéž země, které dnes s radostí naší pracovní sílu využívají, viz fabriky na Plzeňsku.

Ano není to fér, že se nás báli a imigranty vzali bez ptaní. Vidím v tom rozpor, i když ne fatální a uznávám, že pomoci ano, ale jak komu a především těm, co to potřebují, což lze jen těžko posoudit. Souhlasím s Vámi i v tom, že zatímco my jsme se do Německa bůhvíjak nehrnuli a přesto nás odmítali, tak imigranti do Německa směřují cíleně, protože mají za to, že se tam budou mít lépe. Respektive NEJlépe. Není to tedy hlavně jejich boj o přežití, ale motivace ekonomickým prospěchem, co mi kazí chuť jim pomáhat.

A jak jsem psal už v diskuzi níže, jedna věc je říci "NE, ale..." a navrhnout jiné řešení a druhá věc je říct "NE." a zabouchnout dveře. A je to ta druhá varianta, co mi vadí a co zmiňuji ve svém článku. Můj boj, je za ta řešení, za hledání východisek, kompromisů a pozitivního přístupu, v moři negace a negativismu. TO je můj boj. :)

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik