Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konečně nezaujatý komentář. Jen jedna věc: ano, jsou dva druhy uprchlíků. Budeme je ale umět rozlišit? Fotografie Ajlana jsou drsné, nemusely ale vůbec vzniknout, pokud by v islámské kultuře neměly ženy a děti menší hodnotu než dospělý muž. Totiž právě ten (otec Aljana) před nástupem na člun oblékl záchranou vestu sobě a bratrovi (víc vest nebylo), nikoliv rodině. S fotografiemi se prostě pojí i určité souvislosti, příběhy.. Ano, jsem xenofob - tuto kulturu tudíž považuji za primitivní a dokud islám nebude vykládán správně, nebudu ho považovat za náboženství, ale za nezákonnou ideologii. A tu ve svobodné zemi nelze akceptovat.

0 0
možnosti

cítím to stejně, děkuji a neomlouvejte se. Je lidské se bát a je lidské být člověkem se všemi jeho emocemi a jejich jemnými nuancemi R^

0 0
možnosti

P11e71t25r 36K25ř93í78ž

5. 9. 2015 0:25

Jak to u nich vypadá a co se u nich děje, je způsobeno krutým islámem a nesnášenlivou mentalitou. Nikoli námi.

Podobných fotek z těchto oblastí bude i za 100 let stále dost. Víte, četl jsem reportáž, jak se slaví v palestinských rodinách, když se jejich syn odpálí opásaný trhavinou. Sousedé přicházejí, gratulují, že se z jejich syna stal "mučedník", matka atentátníka jim nabízí pohoštění...

0 0
možnosti
Foto

Jak to u nich vypadá, je zcela jistě způsobeno nesnášenlivou mentalitou. Ale není to pouze krutým islámem, je to způsobeno rozepří mezi sekulárním (a poměrně krutým) státním zřízením a opozicí, která chce, mít zemi demokratičtější. Tedy i více otevřenou náboženství(m). A protože opozice chce svrhnout krutého prezidenta a ten zase zabít opozici, rozpoutala se válka, které využívá i Islámský Stát pro své územní zisky a zasahuje už i sever země, kde žijí po léta utlačovaní Kurdové... 

Situace tam je tak strašně komplikovaná, že neexistuje vítězů, pouze poražených. Když podpoříme demokratickou opozici, tak se budeme protivit mezinárodnímu právu, protože zaútočíme na svrchovaný stát. Když podpoříme vládu, tak budeme podporovat mučení, utlačování a diktaturu, která v Sýrii vládla. Když povedeme válku s opozicí i vládou, dostane prostor Islámský Stát. 

Takže ne, není to naše vina, že Syrské arabské jaro se topí v krvi. Ale zároveň to není způsobeno krutým islámem. Je to způsobeno krutými lidmi na všech frontách konfliktu.

0 0
možnosti

J98a11r18a 18R10a93n20k

4. 9. 2015 22:34

Neomlouvejte se za svou lidskost, neni Vas zde mnoho, bohuzel.R^

2 2
možnosti

Ty fotky jsou islám, před čím utíkají? Před islámem, aby tu žili a zavedli islám! Nemůžu souhlasit,nechci to tu!

1 1
možnosti

Na jedné straně opravdu cítím s těmi chudáky, na druhé straně se bojím jejich životního stylu.

Začarovaný kruh. Nemám vyhraněný názor, nekamenujte mě.

4 0
možnosti
Foto

Mám to úplně stejně jako Vy, viz můj předchozí blog.... ;) :)

0 0
možnosti

blog je naprosto nechutné citové vydírání a zneužívání cizího neštěstí, a proč ? aby naše děti dopadly stejně ? to chcete ? styďte se !!

4 4
možnosti

Myslim, ze pan autor nikoho nevydira, jen srovnal svoji rodinu a nasi situaci s tou druhou....na to ma pravo.

2 0
možnosti
Foto

Víte čeho se opravdu bojím já? Aby jednou u nás, když ty dveře včas nezavřeme, nebylo někde na Staroměstském náměstí k vidění tohle...

http://www.redakcja.mpolska24.pl/6737/holokaust-chrzescijan

7 0
možnosti

Kroupa

nejsem schopen slova

1 0
možnosti

"Odpočinuli jsme si a neriskovali naše životy. Je čas se zvednout, oprášit ruce a zadek a začít řešit tu krizi." Napište konkrétně JAK, a co pro to uděláte OSOBNĚ. Jinak je váš apel jen snůška proklamací. 

A skutečně se mi hnusí zveřejnění těchto fotek - ne pro jejich obsah (je mi též velice líto zabitých dětí), ale proto, jak jsou médii i některými jednotlivci zneužívány k manipulativním účelům.

3 0
možnosti
Foto

Na totéž se mne ptala moje žena. :) Když jsme naposledy řešili mojí xenofobii a rasismus, tak jsme si k sobě na rok vzali Thajku, která právě nastoupila do školy. Konkrétně se tedy snažím začít u sebe, zamést si před svým prahem a rozšířit si obzory, naučit se toleranci a pochopení, proč se druzí chovají tak, jak se chovají. 

Místo v naší rodině už je tedy obsazeno, těžko už si k sobě vezmu ještě Syrského studenta / studentku, i když bych se tomu (teď už) nebránil.

Dále konkrétně a osobně dělám to, že se zajímám o dění, zjišťuji si zdroje a formuji názor, který pak dále šířím pomocí svých blogů a sociálních sítí. Mí přátelé nemají ani tolik času ani tolik energie, aby sledovali tolik informací, ale zjistil jsem, že mám jejich důvěru a že s mými názory souzní, i když né vždy souhlasí. Tím, že tedy rozviřuji diskuse na nepříjemná témata a argumentuji, s dokládáním zdrojů svých informací, tak věřím, že v nich pěstuji kritické myšlení a chování. Myšlení, protože nepřebírají už každou ptákovinu, kterou kde kdo na Facebooku plácne a vždycky se snaží nad věcmi zamyslet. Chování proto, že se taky sami snaží dohledávat zdroje, když mi chtějí dokázat, že se mýlím. Což je super, protože to jsou plodné diskuse, kde každý obvykle trochu ustoupí ze svých pozic a tím pádem nalézáme společnou řeč. 

Jinými slovy, moje dovednost spočívá v komunikaci a vládě slovem, takže tuto dovednost používám pro to, co věřím že je správné.

Možná časem vymyslím ještě něco jiného jak být užitečný, ale zatím dělám jenom tohle.

A co se manipulativního charakteru fotek týče, máte pravdu. I já jimi manipuluji, abych lidem ukázal, že situace není černobílá, uprchlíci jsou taky lidi a že my... My bychom se měli chovat taky jako lidi. I přesto, že se jich bojíme. Já se jich taky bojím, né že ne.

0 0
možnosti
Foto

Dohledat takové fotky na netu fakt chvíli trvá, a to proto, že jejich autoři obvykle mají určitý cit pro pietu přijde jim minimálně nevkusné je dávat volně k dispozici. 

Je smutné, že tento cit vám zcela chybí.Rv

5 0
možnosti

Moudrá

předpokládám, že váš....určitý cit pro pietu ...vám nebránil si ty fotky prohlédnout

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik