Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

BarikaS

18. 8. 2010 12:35
skvělé

krásné, moc zajímavé a donutí to přemýšlet o sobě samém:-)R^ (kdyby tu byl, tak dám i tleskajícího smajlíka;-))

0 0
možnosti
JR

reichel.blog.iDNES.cz

18. 8. 2010 15:27
Re: skvělé

Děkuji! :) Takové přemýšlení člověku rozšiřuje obzory a dovoluje mu spatřit něco z toho soukolí našeho uvažování a bytí... Nejsem si jistý, k čemu přesně nám to je, ale třeba pro zlepšení pocitu z vlastní identity by se to mohlo hodit. ;) A cítit se dobře z toho, že jste - to je dobrý pocit. Pak vás smrt nezastihne nepřipravenou, protože v každém okamžiku svého života budete mít dobrý pocit, že jste žila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a že jste si užila daru života, jakoby to byl opravdu vzácný dar. Těžko to srovnávat, ale pokud po smrti není nic, je rovnováha, tak se dá v podstatě říct, že smrtí se člověk spojí s Bohem. Protože Bůh vzal kus sebe, a z ničeho utvořil něco. A když se z něčeho stane nic, stává se to opět součástí Boží existence. Je to inertní, netečné, nekonfliktní, naprosto neutrální - nic. A přesto to JE. :) Krásný den přeji! :)

0 0
možnosti
ML

marlow

18. 8. 2010 12:24
Jen par postrehu :)

0 0
možnosti
ML

marlow

18. 8. 2010 12:24
Re: Jen par postrehu :)

Safrys, enter.. My jsme jen prach - nase slzy ani jine emoce nejsou pro boha nicim. System a vztahy ktery spatrujeme ve svete nejsou vlastni svetu ale nam, nasi mysli. Nase mysl nas z prirody nijak nevymanila - nejsme prvnim druhem ktery vyrazne ovlivnuje sve prostredi, to ze muzeme napachat vic skod nez kobylky nas z prirody nijak nevymanuje. Co se tyce vymezovani vuci Bibli ci Koranu etc. - i ja mam problem nekomu odpovedet na otazku jestli jsem verici. Protoze kladna odpoved me prinejmensim v CR automaticky radi do skatulky zmanipulovaneho hlupaka ci manipulatora s certvijakymi umysly - jak nam to vysvetlili komuniste. Zdaleka nerozumim vsemu v bibli - nektere veci proste nechapu protoze mi chybi zkusenost, jine jsou mozna jen zastrene preklady a odlisnymi zivotnimi a spolecenskymi pomery nez jake byly v dobe jejich vzniku.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

17. 8. 2010 21:36
příjemné

čtení, i mně přibližně takový Bůh vyhovuje

0 0
možnosti
JR

reichel.blog.iDNES.cz

17. 8. 2010 21:57
Re: příjemné

Děkuji! :)

0 0
možnosti
SE

svetový exkrement

17. 8. 2010 21:05
Buh

Parada. Akorat takova malickost ze Boha definujete na zaklade Bible ve kterou jak sam rikate neverite. Jinak velice povedena uvaha o Bohu.

0 0
možnosti
JR

reichel.blog.iDNES.cz

17. 8. 2010 21:57
Re: Buh

Děkuji! :) Máte pravdu, používám Bibli jako jistou referenci, a neřekl jsem že nevěřím v Bibli. Ale máte samozřejmě pravdu, nevěřím v ní, alespoň ne v tom dogmatickém slova smyslu. Snažím se utvořit si vlastní náhled a "používám to, co se mi hodí do krámu". Mám za to, že první kapitola Genesis je natolik zásadní a zjednodušená, že může znamenat prakticky cokoliv. Při správném výkladu.

Nicméně při své minimální znalosti Bible si netroufám tvrdit, že můj výklad je ten správný, pouze mi zapadá do mého pohledu na svět. :)

Každopádně děkuji za bystrý postřeh a přeji krásný večer! :)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS