Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

pesimistka7

19. 5. 2010 8:31
Každé dítě je jiné

 a rodič je ten, co ho zná nejlépe. U toho, které "večer stojí tam, kde ho ráno postavíte", možná stačí slova, ale u dětí "živějších" je někdy prostě plácnutí přes zadek v určitch situacích, dle mého, na místě.  Některé děti také "zkouší" více, některé méně. Nemyslím si, že by dítě, které vědomě udělá něco, co ví, že dělat nesmí (bylo před tím slovně varováno i vícekrát), mělo psychickou újmu z toho, že je plácnuto (plácnuto jako PLÁCNUTO, což neznamená ublížení na zdraví s trvalými následky! - pokud by to někdo nepochopil a samozřejmě, že ne za každou maličkost) a nevnímá to, podle mne,  jako nespravedlnost . Podmínkou ovšem je, že dítěti musí být bohatě! projevovaná LÁSKA a nikdy ho rodič nesmí zapomenout CHVÁLIT i za maličkosti, které udělá dobře - tím spíše, je-li dítě z těch "živějších" a je proto i častěji napomínáno! (Btw: zjistila jsem, že někteří rodiče neumějí svým dětem říct "prosím" a "děkuji", ačkoliv to od nich vyžadují a to je dle mého také chyba.)

0 0
možnosti
J

juta

19. 5. 2010 6:31
Kdosi tady napsal,

že děti se nemají bít a ještě k tomu  ve škole. Nikdo dospělý by na ně neměl stáhnout ruku. S tím naprosto souhlasím. Ale co s dětma na základní škole, které šikanují spolužáky i své učitele, které denně jen tak lehce někoho zpohlavkují, které si cvičně kopnou do spolužáka, který kolem nich zrovna prochází jen proto, že mají pocit, že se na ně dotyčný špatně podíval. A věřte tomu, že takoví jsou. Co s dětma, které fyzicky napadnou učitele a rodiče se při řešení prohřešků vždy postaví na jejich stranu a v nějlepším případě učitele seřvou nevybíravými slovy? Co s těma, kterým je výchovné opatření a potažmo snížená známka známka z chování k smíchu? A kamery v hodinách jen proto, aby autor článku věděl, co se učí jeho dcera? Stačí se podívat do učebnic. Já mám 2 dospělé děti a vždy jsem věděla přesně, co se učí, co a jak probíhalo  ve škole. Mluvila jsem s nimi a mluvila a mluvila. V jejich 20 letech jsem chodila do maturitního ročníku na třídní chůzky. Dnešní rodiče nemluví.

0 0
možnosti
M

Murcielago

18. 5. 2010 23:08
Zajímavé téma

Dospělí si často uzurpují právo rozhodovat o osudu a právech druhých, v tomto případě dětí. Často v souvislosti s jejich přesvědčení, že děti jsou jakýmsi poddruhem jich samotných a myslí si, že jejich štěstí má nějakou souvislost se štěstím jejich potomků. Není to pravda. Stačí pozorovat, naslouchat a snažit se pochopit. My dospělí v tom máme jasno. Buď se podřídím autoritě a budu z toho mít výhody (vzdělání, akceptování podřízenosti v práci apod.) nebo půjdu vlastní cestou. Dospělý vidí zase buď výhody (zůstanu sám sebou a zřeknu se pseudovýdobytků) nebo nevýhody (ekonomické nebo sociální). Dítě to nevidí a to je jeho štěstí. Dítě jede nadoraz. Nepotřebuje se podřizovat a je šťastné takové jaké je. A to je na tom to krásné a nemá smysl na tom cokoliv měnit. Nebijme svoje děti nebo nám to vrátí - ne že by nás měli bít, ale jednou budou muset pochopit nás.

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 5. 2010 23:24
Re: Zajímavé téma

Vite co je zvlastni ? Rikate, ze jednou budou muset deti pochopit nas... Ze jednou budeme nase deti potrebovat....snad chapu jak to myslite.

Kdyz porovnam vychovu na vesnici (tak jak jsem si ji prozil ja) a liberarnejsi vychovu mestskych deti (asi tak jak ji naznacujete vy). A zaroven zvazim pohlavky, ktere na nasi vesnicke skole sem tam padly (a vzdy jsem vedel proc) a stejne tak doma. No a zase to porovnam s pomery na zakladnich skolach ve meste... Kdyz tedy toto cele polozim na jednu a druhou stranu vah,musim se zeptat, proc je ve mestech tolik samotnych a opustenych senioru? Proc se jejich deti o ne nepostaraji ?Proc je nechapou ? Proc na vesnici ziji i rodiny s nekolika generacemi v jednom dome a je pro ne absolutne nemyslitelne ze by babicka mela jit do domova duchodcu ?? Ono nechat cloveka byt a nezasahovat do jeho zivota se nekdy totiz dost lehce zamenuje za nezajem...

0 0
možnosti
JF

voška

18. 5. 2010 22:42
Pokud je dítě ve škole natolik nesnesitelné, že je nutné ho

potrestat, pak to musí provést rodiče. Škola naopak musí mít možnost při častém opakování závažných prohřešků žáka zbavit se ho. Proč by na sebe měla škola přebírat zodpovědnost za mizernou výchovu v rodině? Pracuji s dětmi a mládeží celých 47 let formou vedení zájmových výchovných projektů. Mám k tomu rovněž vzdělání v mimořádném rozsahu. Nastavuji dětem předem velice náročné podmínky pro získání členství v projektu a při opakovaném závažném porušení pravidel dítě končí. Končí i v případě, kdy se rodiče odmítnou podílet na nápravě chování dítěte. Rodiče i děti si musí uvědomit, že mají o co přijít a že při nerespektování daných pravidel nemají v kvalitním projektu co pohledávat. To se týká i školy, kterou si velká část rodičů plete s výchovnými ústavy.

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 5. 2010 23:12
Re: Pokud je dítě ve škole natolik nesnesitelné, že je nutné ho

Presne tak !R^

0 0
možnosti
ZJ

annalucie

18. 5. 2010 22:07
pohlavek pro rodiče je jednoduché řešení...

...nenávidím to,já dostávala od rodičů i přes to,že jsem byla poměrné vzorné dítě,ponižující výprasky za pitomosti )úšklebek v pubertě)...strašně mne to ponižovalo...mám 3 děti,tělesně je netrestám,ono v podstatě trest je spíše feed back na chybu rodičů...mé děti jsou v pohodě,žádní tyrani,žádní problémoví žáci ve škole,prostě normální děti,ponižovat je nehodlám...

0 0
možnosti
N

nadejkov

19. 5. 2010 9:41
Re: pohlavek pro rodiče je jednoduché řešení...

 Milá paní, z Vás vyrostla  správná žena, na dítěti se možná dočkáte opaku.. Dítě již od malička musí poznat že za špatným činem následuje trest . Jinak si v budoucnosti bude myslit, že může páchat cokoli.

0 0
možnosti
JM

referentka

18. 5. 2010 22:03
...moje dítě

od malinka ví, že  nikdo, ani jiné dítě, ani jiný dospělý ho nesmí bít...ví, že, když uznáme za vhdné, tak si ho "zmlátíme sami" :-)...syn, dnes 9 let, dostal jednou jedinkrát v životě hysterickou matkou (já :-/) ve svých třech letech, když jsem stála u bankomatu, zadala PIN a částku a chlapeček se mi rozběhl k silnici přímo pod jedoucí autobus...nereagoval na křik, na nic...v té hrůze, když autobus zastavil, děcku se nic nestalo,  s úsměvem přede mnou zdrhal, jsem ho zmydlila tak, že vidět mně sociálka, tak jsme pod jejím bedlivým dozorem dodnes...jinak ve svých většinou světlých chvilkách tvrdím, že děcko se bít nemá...proč?...když jsem pleskla po zadku synka a ten se mně zeptel "a to mně jako má bolet?"...tak jsem mu další půlhodinu vysvětlovala, že ho nebiju proto, aby ho to bolelo,

0 0
možnosti
JM

referentka

18. 5. 2010 22:05
Re: ...moje dítě

ale proto, aby se vzpamatoval...když ho dnes pro "bolest" plesknu po ruce, zítra po obličeji, pozítří po zadku, co budu dělat za dva roky?...zlomím mu ruku, aby cítil?...ne...děcka se prostě nebijí...a jinak - díky za článek  :-)R^

0 0
možnosti
J

justyna

18. 5. 2010 21:44
bití žáků

Nechápu, proč by se měli učitelé mrzačit bitím žáků. A proč by se měli tak ztrapňovat. Ať si rodiče vychovávají (bijí) své děti sami.

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 5. 2010 22:44
Re: bití žáků

Asi nejspis proto, ze dneska je skola spis o vychove a ne o vyuce. Uroven zacku je tak mizerna ve smyslu chovani, ze je nutne je ucit i zakladum slusneho chovani. Napriklad aby necurali do umyvadla. Rodice apriori predpokladaji, ze kazdy ucitel je "podrazak" co je tam jen od toho, aby jeho uzasne dokonale detatko (ktere nikdy nepotrebovalo placnout prez zadecek) potapel a ponizoval....

0 0
možnosti
F

FiS95

18. 5. 2010 21:05
Mlácení dětí na školách je ponižující a protiprávní.

Myslíte si, že učitelé mají právo děti bít, protože jsou starší?

Bití je pro dítě ponižující, vyvolává nenávistnou atmosféru mezi žáky a pedagogy a nezapomeňte, že i dítě má svá práva. A bití je vlastně fyzické napadení! Pokud učitelka dá facku dítěti, tak dítě má právo se bránit. Bití jako trest není legální, jedná se tedy o útok na základní práva dítěte.

Bití ve školách nic neřeší. Dítě bude akorát učitele nenávidět za to, že jej ponížil před třídou a jeho chování se nezlepší. Navíc, pokud se učitel pokusí šlehnout pravítkem větší dítě, riskuje, že o něj dítě přerazí své pravítko. A to dítě na to má právo. Jediná výjimka je v případě, že dítě učitele fyzicky napadne první. V opačném případě se podle zákona jedná o ohrožení na zdraví a životě-

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 5. 2010 23:06
Re: Mlácení dětí na školách je ponižující a protiprávní.

Ucitel ma pravo zaka bit (tim myslim v krajnim pripade a nemyslim tim mlatit), protoze ho musi vychovavat. Ohanejte se paragrafy, ohanejte se lidskymi pravy...rikejte vznosna slovicka o toleranci. Prvne si vychovejte svoje dite tak, aby nemuselo byt byto protoze se neumi chovat a pak vam dam za pravdu. Ja nejsem genialni rodic a neumim tak suprove vychovavat dite jako vy. Hlavne ho bohuzel nemam pod dohledem 24 hodin (musim do prace) a v te chvili ucitel (at chce a nebo nechce prebira ulohu vychovatele - rodice) a ma na to pravo.

0 0
možnosti
M

Murcielago

18. 5. 2010 20:57
Můj čerstvě tříletý syn má o 100 kilo a 40 let méně

Proto ho bít nemůžu. Kecám, pár symbolických dostal cca kolem věku dvou let, kdy nepodmíněný podnět je nejúčinnější a bohužel asi nutný. Teď už stačí domluva a vysvětlování. Je to dřina a hodně sebeovládání, ale pevně věřím, že je to ta nejlepší cesta. Co se týče školy, těžko říct. Vzpomínám si na ty psychotiky, kteří si své negativní emoce fyzicky vybíjeli na děckách. Nebylo jich hodně. V mém případě 1 na celou školu. Ale stačilo to. Vzpomínám si jak jsme byli zneuratozivovaní před každou hodinou s tímto psychoušem. Proto říkám ne fyzickým trestům na škole. Na druhé straně se nedivím, že v dnešní době i takzvaně normálnímu jedinci v roli učitele ujedou nervy.

0 0
možnosti
HP

spagat99

18. 5. 2010 20:46
Klidně děcka mlaťte

ale pak se nedivte, když vám to vrátí....

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 5. 2010 23:10
Re: Klidně děcka mlaťte

I to hloupe zvire se proti Vam obrati, kdyz ve Vas nema autoritu. Kdyz pozoruji lidi co umi cvici psy, tak je to radost na obou stranach. A myslite si ze vycvik nezacina fyzickymi podmety? Jsou zakladni a prirozene...kdo je popira je hlupak

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik