Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Argument je jednoduchý, vybrat daně bez problémů lze, pokud je systém jednoduchý a daňová zátěž je úměrná. Nic z toho v současné době nemáme. Daňová zátěž je obrovská a to nejen daně, ale další spousta nesmyslných pravidel, ochrana zaměstnanců, atd. Navíc je celý daňový systém složitý a nejednoznačný, takže postihnout lze prakticky každého. Argumentem proti EET a kontrolnímu hlášení je i to, že stát kvůli vyššímu výběru daní musí dále utrácet. Místo zjednodušení daňového systému, snížení byrokratické zátěže a přijatých úsporných opatření, stát najme další armády úředníků, nechá naprogramovat software a registry a zajistí úložiště, a to nebude stát málo, tak časem zjistí, že je třeba vybrat ještě víc peněz, aby bylo z čeho to financovat. Pak je na místě se ptát, proč stát nešetří? Proč stát nesníží počty státních úředníků? Proč chce rozšiřovat svou činnost, když na stávající nemá dostatek finančních prostředků? Proč se stát nechová efektivně, hospodárně a účelně?

3 0
možnosti

Jakožto živnostník, kterého se sice EET nijak nedotkne, protože nemám žádnou hotovostní tržbu, s tímto systémem prudce nesouhlasím. A to jednoduše proto, že zlikviduje drobné živnostníky, kteří si živností přivydělávají vedle své jiné práce, nebo žijí na hraně přežití, aniž by stát "okrádali". Což v důsledku znamená úbytek drobných řemeslníků a podobných činností a tedy zdražení těchto služeb.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor! :) Aniž bych byl v opozici, dovolte mi se zeptat: A nebylo by možné aby i tito "přivýdělkáři" fungovali bezhotovostně?

0 0
možnosti
Foto

Nejspíš jste doteď spal, neboť i ty vaše argumenty se objevují skoro v každé diskusi k EET.

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že nehltám skoro každou diskusi, ale třeba v pořadu Máte slovo jsem odpor vůči EET zaznamenal jako velice chabý a postavený na nepříliš konkrétních argumentech: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/216411030520003/

0 0
možnosti

Quo Bene ?!?! :D :D :D

0 0
možnosti
Foto

,,Milej Qvó Bene";-D Kdo bude hlídat hlídače hlídačů a kteří kozlové kozlům zahradníky mají býti? ,,That ́s question";-)

2 0
možnosti

P91e12t74r 93N92ě45m49e71c

4. 2. 2016 17:45

Proč ne? Protože hospodský děda důchodce kvůli tomu zavře poslední fungující hospodu na vsi !!!

5 0
možnosti
Foto

Pokud přiznává příjem ke svému důchodu, proč by měl?

1 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik