Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Bohužel, Vaše argumentace je poněkud zoufalá.

Vy sám o sobě říkáte, že jste "pozitivní člověk". Jenže Vy jste pozitivní jen sám k sobě. Většinu ostatních lidí jen kritizujete. Cituji Vaše slova z předchozího článku: "Ano, takoví Češi dneska jsme. Plní nenávisti, strachu, neschopní pomoci druhým, neschopní hledat řešení, neschopní čehokoli pozitivního, pouze samé ne, ne, ne."

Tohle už není jen kritické hodnocení národa, to je doslova pamfletická dehonestace. A to si říkáte "pozitivní člověk"? Všichni jsou zlí, jen Vy jste dobrý?

Nyní se snažíte obhájit, proč jste za své heslo přijal titul Hitlerovy knihy Mein Kampf. Cituji Vás: "Nevztahuje se to tedy k obsahu knihy, kterou jsem ani nečetl a nemohu se tak k jejímu obsahu jakkoliv vyjadřovat." To je tedy opravdu nádhera. Víte alespoň, kdo to byl Hitler? Je mně líto, ale tím, že považujete Hitlerovo heslo za svůj "alegorický pocit svobody", tak opravdu není potřeba, aby vás kdokoli škatulkoval. To zvládnete v pohodě sám.

Dále píšete, že "xenofobie, tedy strach z cizího je přirozeným obranným mechanismem našeho druhu..." Ne. Není. Jakákoli fóbie je nepřirozeným a nepřiměřeným strachem. Právě proto takzvaní sluníčkáři označují své odpůrce za "xenofoby", aby tím zdůraznili, že obavy lidí jsou nepřirozené a nepřiměřené, což je argumentační "podpásovka".

Ve svých článcích zlehčujete obavy lidí z imigrace, protože podle Vás se nás tento problém netýká, ale zároveň vyslovujete celou řadu jiných obav, včetně poměrně absurdních. Myslíte si, že Vaše obavy jsou důležitější, než obavy jiných lidí?

Snažíte se své čtenáře ujistit, že jste "nikdy nikomu o sobě netvrdil, že jste slušný člověk, každý ať si udělá názor sám". Ano, ať si každý udělá názor sám. Důkazem je to, jak tvrdou (ba doslova hanlivou) kritiku jste vyslovil na adresu českého národa. To je důkaz toho, že sám sebe považujete za morální autoritu par-excellence, protože tak tvrdou paušalizující kritiku by si slušný člověk nikdy nedovolil.

2 0
možnosti
JP

Buď so dobroser, ale za svoje.

1 0
možnosti
Foto

A to já s dovolením jsem. :) I za svoje. ;)

0 0
možnosti
Foto

;-D ... já myslím, že to stejně nepochopí, nechtějí nebo nemohou - ale za snahu a trpělivostR^ a karma;-)

1 1
možnosti
Foto

Dobrý večer. Váš článek jsem přečetl celý. Mám z něj ale pocit, že v něm píšete stylem, jako byste chtěl sedět jedním pozadím na dvou židlích. Ale určitě si vážím slušné a věcné formy výměny našich názorůR^

1 0
možnosti
JC

Máte můj obdiv, Vladimíre. Za tu obrovskou dávku shovívavosti.;-)

0 0
možnosti
MK

Pane Reichele,

zkuste někdy na blog napsat každou desátou větu, která vás napadne. Blog není dizertační práce ani vědecká polemika v odborném časopise.

V situaci v jaké je momentální evropská imigrace, bychom všichni společně měli hledat nějaké rozumné a reálné řešení. To na internetu nikde nečtu. Zatím jen přestřelky z jedné i z druhé strany přes barikádu typu "jen moje pravda se správná a koukněte, jak jsem mu to v argumentaci nandal." To není rozumné a reálné řešení ale jen přikládání pod kotel.

Jistě vám pan Kroupa odpoví dlouhatánským článkem a pak zas vy jemu. Máte pocit, že jste jeden nebo druhý něčemu pomohli, že jste něco posunuli k řešení? Vůbec ne. Posunujete oba (a s vámi spousta dalších) k občanské válce, zatím jen slovní.

4 0
možnosti
Foto

Pane Konečný,

mám pocit, že právě naopak. Alespoň doposud jsem měl pocit, že právě vyjasněním si svých pozic a názorů umožníme tomu druhému pochopit naše stanoviska a přispět tak k jakémusi názorovému průniku obou stran, které vlastně chtějí totéž.

Délka mých blogů je legendární a uznávám, že jsem grafoman, ale kouzlem PRÁVĚ blogů, né sloupků, né úvah, né fejetonů... BLOGŮ... Je je právě to, že se můžeme vypsat do detailu.

Je ovšem příznačné, že ne všichni jsou schopni udržet pozornost déle jak pár vteřin, tím méně myšlenkovou linii. A tím teď nemyslím Vás pane Konečný, ale prosím - rozhlédněte se. ;)

A i těmto lidem, kteří nemohou, nechtějí, nebo z objektivních důvodů nejsou schopní tuto myšlenkovou linii následovat pak nabízím svůj, neméně obsáhlý "Manuál".

Protože to minimum, které od čtenářů očekávám, je vůle číst. Pokud nechtějí - a že někteří nechtějí... Ať to nečtou a pokud možno se tím pádem ani nevyjadřují k tomu, co nečtou.

I v této diskuzi je ale minimálně jeden případ, kde někdo "nečetl" a přesto má potřebu se vyjádřit.

Pokud tedy přiznáváte právo poločtenářům se vyjádřit, což zde sice netvrdím, ale jako autor se obhajuji... Přiznejte mi prosím i právo psát v délce, kterou uznám za vhodnou, pro zachycení myšlenky či ducha článku. :) On Vás to ostatně nikdo číst nenutí, pouze já, jako autor mohu být tomu pouze rád a Vážit si přízně a času, který mi případně laskavě věnujete. :)

0 1
možnosti
Foto

Také jsem nedočetl celé a nechávám to plně na Vaše "blogerské klání" s kolegou blogerem.

Jen se vyjádřím k těm Vašim bodům shrnutí v úvodu, se kterými absolutně nesouhlasím. Tak tedy po pořadě:

- Diskuze nejsou vulgárnější, než dříve. Nevím podle čeho tak soudíte.

- Nálepkováni jsou občas úplně všichni a všude, a to napříč názorovým spektrem - je to taková "nová móda". V žádném případě ale nelze říct, že by byli nálepkování jen ti "kladní" (jak vy říkáte "dobroserové", ke kterým se hrdě řadíte)

- Čekat s řešením uprchlické krize až na dobu, kdy u nás budou desetitisíce a statisíce imigrantů je nejen naprostá hloupost, ale dokonce velmi nebezpečná hloupost! Pak už totiž na mnohé bude pozdě - podobně, jako je tomu dnes v Německu.

- Náš národ se jako "hysterický fakan" určitě nechová, jen možná má (vzhledem k historii a vzhledem k tomu, co vidí, že se děje u sousedů) větší empatii a rozlišovací schopnost mezi lidmi, kteří skutečně a opravdu potřebují nějakou pomoc a těmi, kdo jsou čistými parazity a "vyžírkami" vůbec se za to nestydí.

- Nevím, jestli Vás někdo zastrašuje pro Vaše "kladné postoje", ale podle toho co vidím jak píšete jsem přesvědčený, že by to byl úplný nesmysl. Vaše postoje jsou totiž spíše úsměvné a pro něco takového určitě ani nemá žádného významu kohokoli kdykoli ani jakkoli "zastrašovat".

8 2
možnosti
Foto

"Diskuze nejsou vulgárnější, než dříve. Nevím podle čeho tak soudíte."

Dle svého dojmu, nemám pro to přesná data.

"Nálepkováni jsou občas úplně všichni a všude, a to napříč názorovým spektrem - je to taková "nová móda"."

V tomto se shodneme, my dva i s panem Kroupou.

"Náš národ se jako "hysterický fakan" určitě nechová, jen možná má (vzhledem k historii a vzhledem k tomu, co vidí, že se děje u sousedů) větší empatii a rozlišovací schopnost mezi lidmi, kteří skutečně a opravdu potřebují nějakou pomoc a těmi, kdo jsou čistými parazity a "vyžírkami" vůbec se za to nestydí."

Zatímco vidím hysterické "ne", nevidím to "ano, pomůžeme, ALE...", které bych rád viděl u dospělého národa. :)

Poslední komentář nechám bez odpovědi, pokud dovolíte. :)

1 1
možnosti
PK

bravo ... málokomu se podaří psát mimo mísu, čas i prostor tak obsáhle ... ;-D zapíchnul jsem to cca někde v půlce ... přišel jsem o něco ??

8 2
možnosti
PK

ale němejte strach, reichle ... v noci nastoupí naše vysluněná jára z venkůvrajlendu a pochválí vás ... teda až poté co se pochlubí jak šťastně žije už ve čtvrtý zemi a jací jsme my čecháčci zaprděnci ... ale pochvala bude, žádnej strach, reichle :-)

4 2
možnosti
JJ

J16i85ř46í 22J60o27n37á67š

16. 1. 2016 15:13

Pan Reichel se nám pěkně rozpovídal...Prostě má tu potřebu,tak ho nechte,čím víc budete oponovat,tím víc bude spokojenější a tím delší budou jeho příspěvky.Nenapsal náhodou,že je tak trochu šašek? Tím by se mnoho vysvětilo...Ale jinak je to určitě velmi empatický člověk.Tak vzhůru do dalších článků!!!;-D

2 3
možnosti
Foto

A něco podnětného byste tam nenašel, pane Jonáši? ;-D

0 0
možnosti
MK

K tomuto...Řešení uprchlické krize a bouře kolem toho je v ČR zbytečná, dokud tu nebudeme mít uprchlíky, nebo hrozbu jejich reálného příchodu.

..............jste na velkém omylu, když už se něco musí řešit, tak je docela pozdě. Důležitá je prevence. Je lepší požárům předcházet, než je hasit.

.............................................................

Nicméně to, že zatím nemáme problémy je způsobeno hlavně tím, že z hlediska sociálních dávek a sociálního zabezpečení nejsme tak atraktivní země. A co se týče imigrantů, tak ČR republika jich přijímá s ohledem na velikost cca stejně jako Německo. Že nejde o muslimy, tedy Severoafričany a Araby, je vcelku nepodstatné o ohledem na kvantitu. S ohledem na kvalitu to naopak je velmi podstatné. Pro naší zem jsou Ukrajinci, Slováci, Vientnamci, Rusové minimální bezpečnostní riziko a navíc je u těchto skupin vysoká pravděpodobnost adaptace na naše kulturní poměry.

...................................................................

Ještě taková poznámka, když už někdo chce pomáhat, proč nepomáhá? V ČR je dost bezdomovců, handicapovaných lidí, osamocených důchodců, sirotků, kteří tuto pomoc potřebuji více než mladí, zdraví muži, kteří proudí do Evropy.

14 3
možnosti
Foto

Jako obvykle lžete. v Německu je několikanásobně více přistěhovalců na počet obyvatel než u nás. Zapomínáte, že do Německa rovněž proudí Slováci, Češi, Ukrajinci, Vietnamci, ....Např. jen Poláků je tam přes 700 000

0 7
možnosti
AT

Obávám se, že délka článku škodí myšlence. Zamotal jste se do toho, někde si skoro odporujete, jinde se točíte v kruhu.

Hned na začátku jste ale použil lež. Naši politici neřekli NE, že nepomůžeme, ani není pravda, že nenavrhli alternativu. Pouze jsme odmítli kvóty a povinné přerozdělování (které stejně nefunguje ). A nabídli jsme pomoc při řešení krize ještě před branami EU

10 0
možnosti
Foto

Prosím pane Tichero, zdrojujte svoje tvrzení, rád Vám přiznám kredit a pokud jsem se mýlil, bude mi ctí se Vám omluvit za uvedení nepravdivých informací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik