Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jojojoj... :-) Hezky jste to rozjel, moc pěkně napsáno a samozřejmě KARMA.

Jen malá korekce - nejste sám, kdo se snaží tlumit vášně a převádět hysterii do reálu.

Už jsem to tu několikrát psal a chce to čas a budou jiné problémy, na které se dav upne.

Držte se a buďte svůj.

4 2
možnosti
Foto

Děkuji, pokusím se! :)

1 0
možnosti
Foto

Jen nevím, jak autor článku přišel na to, že se nás to netýká, myslím uprchlická krize v EU. Domnívám se že jsme součástí EU. Takže týká i přesto, že uprchlíci končí převážně v Německu a týkalo by se nás i kdyby zde nebyl jediný uprchlík, ono to totiž ovlivňuje celou EU. Našel bych i další podivnosti. Například srovnávat odmítání kvót s odmítáním pomoci je přinejmenším srovnávat hrušky a jablka, protože ve skutečnosti je to nesouhlas s formou pomoci a ne odmítání pomoci lidem v nouzi, nebo naším sousedům, Němcům a to je diametrální rozdíl. Mohl bych takto polemizovat dál a vždy se vyjadřuji slušně, takže ani mezi lidmi co nesouhlasí s hloupou formou pomoci, co prosazuje např. Merklová, se ne vždy mluví sprostě, nebo uráží oponent. A věřte že za tyto své názory jsem obdržel již dost urážek ze strany vyznavačů nesystémového řešení uprchlické krize, které je nám vnucováno nejen přes kvóty a ke kterým se autor článku, tak hrdě hlásí. Takže zpochybňuji i autorovo teorii o tom že většina těch hulvátů je s nesluníčkového tábora. Domnívám se, že to bude tak napůl, věřte že odlišný názor ještě nedělá s člověka ani hulváta a ani xenofoba. Povím vám kde je problém v hloupém nálepkování a že se obě strany neposlouchají, protože mají pocit, že vlastní patent na pravdu!!

13 0
možnosti
Foto

Autor článku na to přišel tak, že na rozdíl od ostatních zemí je u nás upchrlíků mizivě málo, v porovnání s ostatními zeměmi EU. :) My se tu aktuálně "hádáme o kozí chlup".

S nesystémovým řešením máte pravdu, ale při tom přívalu bylo potřeba začít zhmotňovat ALESPOŇ NĚJAKÉ řešení a pak systémově řešit problémy tam, kde nastanou. Nicméně se spolu shodneme na tom, že paušální příjem je stejně špatný, jako paušální odmítání.

Rozporuji, že se hlásím hrdě ke kvótám, to je nepochopení smyslu věty a vložení mi do úst něčeho, co jsem neřekl. Řekl jsem, že jsme odmítli pomoci, jak uprchlíkům, tak ostatním členům EU a za tím si stojím. To řešení možná nebylo dobré, ale BYLO, v situaci, kdy Francie, Itálie a Řecko už nevěděli co dál a na Německo se valila vlna. To bylo smyslem - že jsme neřekli "kvóty ne, ale místo toho...". Nenabídli jsme řešení, jenom jsme zabouchli dveře, opravte mne pokud se mýlím.

Co se týče urážek ze "slunečné strany"... :-D Byl jsem sám překvapen, čeho jsou někteří schopní. Původně jsem si naivně myslel, že tomu tak není, ale bohužel často nejsme lepší, než protistrana. Přesto však pozoruji u protistrany vyšší procento, viz první reakce zde v diskusi, od pana Dočekala.

Tím více si vážím Vaší kultivované oponentury.

A nakonec mi dovolte s Vámi souhlasit v posledním bodě, tedy že se obě strany neposlouchají. A jedna o druhé tvrdí, že je příliš extremizovaná. Přitom kdyby se sešly u jednoho stolu, tak by řešení jistě našly, aniž by ze sebe navzájem dělaly pitomce. ;) A na nás dvou je vidět, že to jde, protože kde je vůle, je i cesta. :)

3 0
možnosti
Foto

No, vítejte na palubě ;-)R^ samo že karma - převelikáR^

7 3
možnosti
LH

Vy, s prominutím, nejste, jak říkáte, dobroser, ale jste tak trochu blábola..... Tohle jsem musela číst dvakrát a pořád nechápu úvod, hlavní odstavec a závěr....A klidně si myslete, že jsem úplně blbá.....

9 4
možnosti
Foto

Nejste "úplně blbá", je půlnoc a není tak úplně jednoduché "udržet vlákno". Pokusím se to vysvětlit ve veliké zkratce, v bodech:

- Diskuse jsou vulgárnější než kdy předtím.

- Kdokoliv pozitivní je předem nálepkován a diskvalifikován dehonestujícím způsobem.

- Řešení uprchlické krize a bouře kolem toho je v ČR zbytečná, dokud tu nebudeme mít uprchlíky, nebo hrozbu jejich reálného příchodu. Máme tu větší problémy, které (alespoň podle mně) nikdo neřeší.

- Jako národ na sebe nemůžeme být hrdí, protože se chováme jako hysteričtí fakani.

- Slušní lidé častěji mlčí, ale hrozí stejné riziko, jako kdysi v Německu, že pár křiklounů zblbne národ a se slušnými už se pak nikdo bavit nebude, natož slušně.

- Nenechám se zastrašit ani umlčet, pokud ze mne udělají dobrosera - dobrá tedy, budu srát svoje dobro, protože v něj věřím, a věřím, že je to lepší, než opak.

Omlouvám se za svojí grafománii a doufám, že jsem Vám to alespoň takto, ve stručnosti vynahradil.

Přeji Vám krásný večer! :)

3 1
možnosti
Foto

Pane Reichel, musím uznat, že Váš popis pod fotografií je zcela přesný. Jste šašek.

11 7
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik