Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

"Jak nastavit modus operandi vůči uprchlíkům, protože se můžeme učit od těch, kteří tento problém už nějakou dobu řeší."

Ano, včera poslal starosta Landshutu plný autobus "hostů" a nechal je vysypat před kanzleramtem s tím, že si je madam pozvala, tak ať se o ně postará, Landshut je plný a neví,kam s nimi.

TAKHLE se to řeší. Berte si z toho ponaučení, příště to nebude Kanzleramt v Berlíně, příště to budou okolní státy.

16 1
možnosti
Foto

Nepodepsal bych se pod vše...ale pod zásadní myšlenky ano :) R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji! :) Myslím si, že pokud bychom se pobavili nad spornými body, že bychom určitě našli shodu i v nich, viz některé moje konverzace níže. Každopádně děkuji za Vaší podporu! :)

2 0
možnosti
JN

to je zas "solární" výplod,

lituju že jsem to dočetl do konce

5 2
možnosti
JC

Vy jste hlavně neskutečný pozér, sociálně nevyzrálý člověk a myslím si, že nemáte na to, abyste mluvil (psal) takto k širší veřejnosti.

A k těm způsobům vyjadřování - inu předvedl jste se též.Rv

10 5
možnosti
ON

Nikoliv pan autor ale vy jste se krásně předvedl. Přesně o takových jako jste vy je začátek blogu.

6 4
možnosti
JR

J13a91r80a 38R91a81n24k

15. 1. 2016 3:25

Ziju v kanadskem zapadakove, mame tady nejkrasnejsi trail, na ktery se sjizdi z cele zemekoule, tak jako na spanelske Camino, jsou zde vetsinou fajn lidi a pokud by zde nekdo minil stvat proti druhym z cirkevnich duvodu, nemel by sanci. To byl na pocatku jeden z duvodu, proc sem prichazeli. Na zacatku se mozna mezi sebou vrazdili, mozna, ze se snazili zlikvidovat i puvodni obyvatelstvo, ale casem vyspeli, byli vzdelani a rekli si, ze jsme vsichni jako jeden ostrov, nikdo neni sam....tak jak to kdysi ve stredoveku rekl John Donne.

3 9
možnosti
JR

J37a30r45a 79R77a95n65k

15. 1. 2016 3:39

A mate karmuR^

2 9
možnosti
DK

Přemýšlím, jak vás oslovit, abych nedostal avizovanou facku a ponaučení... Jene Puníku!

No, podle mne je to na stejné úrovni - ne-li horší - jako Reichle. Ale to je jedno.

Jedno mi však není, že jsem ztratil pár minut života čtením takového blábolu. Dávat morální ponaučení, tvrdit, že se nás imigrační krize netýká...

Ale jedno ponaučení - byť nepřímé - jsem dostal a přijal! Širokým obloukem se příště vyhnout článku podepsaným Reichel.

Jan Puník.

8 3
možnosti
Foto

Vážený pane Korousi, stačí mne oslovovat tak, jak je to ve společenském styku běžné, tedy "pane Reichele". ;) To je ta třetí varianta, kterou jste neuvedl a nevím zdali schválně, nebo protože Vás nenapadla, každopádně Vám jí nabízím k laskavému zvážení. :)

Dovolte mi s Vámi nesouhlasit ve dvou věcech:

1) Nedávám morální ponaučení, morálku nechť si určí každý sám. Já jsem pouze vyjádřil lítost nad upadající obyčejnou slušností, to je celé.

2) Nikdy jsem netvrdil, že se nás imigrační krize netýká. Tvrdím, cituji "Uprchlická krize se nás týká tak minimálně, že méně už to snad být ani nemůže." NE že se nás netýká, protože, opět cituji "...SE NÁS TÝKÁ...". Čtěte tedy pozorněji a neříkejte o mne prosím něco, co jsem neřekl (nenapsal), zvláště když je to takto snadno prokazatelné.

Proč jsem napsal to, co jsem právě citoval? No proto, že pokud nás, tedy ČR, srovnám s ostatními zeměmi, tak se nás opravdu týká minimálně.

Nebo nás dáváte na roveň Itálii, Francii, Německu, Británii, Řecku? Máte pocit, že jsme na tom s uprchlíky stejně jako oni? Nebo alespoň PŘIBLIŽNĚ jako oni?

Pokud ano, dokladujte své zdroje a možná před Vámi smeknu a omluvím se, zahanben vlastní nevědomostí, ale poučen a obohacen.

S posledním bodem Vašeho komentáře nebudu polemizovat a přijímám Vaší volbu s respektem.

Mějte se hezky|! :)

2 0
možnosti
Foto

A kdeže jsou všichni ti, co Čárlí, včetně politiků mnohých byli, co demonstrativně ,,to" zaštítili?Rv

Nakonec i Hitler byl pro mnohé ,,nadlidi" dobrák a sepsal a pak vedl ,,svůj boj"Rv

3 4
možnosti
IM

I51v82a22n 63M10i48n35á87ř

15. 1. 2016 0:57

Oponovat názorům, které zde rozvíjí tento rozšafný a "korektně spravedlivý" autor - je zbytečným a beznadějným mrháním času ...

15 4
možnosti
Foto

Děkuji a vážím si toho, že mi dáváte za pravdu tím, že oponentura by byla ztrátou času a je tedy zbytečná. ;-D

1 0
možnosti
JS

Pane Reichel, myslím že situace je trošku složitější, je tu velká skupina lidí nepatřící do posádky velkého kormidelníka Zemana, ale ani k poněkud naivním sluníčkářům. Ale co s tím, když se v názoru na imigranty blíží realitě více Zeman než sluníčková všeobjímající láska.

Zkuste aspoň občas odložit růžové brýle a zamyslet se nad rozdílným přístupem islámu ke zbytkové populaci světa (bezvěrci, jinověrci) a nad tím jak se dřívější imigranti a jejich potomci sžili s evropským způsobem života a kulturou.

Islám je ve své podstatě agresivní náboženství, které se považuje za nadřazené a lze je bez nadsázky řadit na stejnou úroveň jako fašismus a komunismus. Tak jako se fašistům a komunistům podařilo vymýt mozky velké části lidí, stejným způsobem, ale s ještě větším efektem se to daří islámským duchovním, k čemuž přispívá i nižší mentální úroveň obyvatelstva v této oblasti světa.

Je určitě hezké chtít pomáhat, ale pokud chceme udržet nějakou soudržnost naší společnosti, především pomáhejme těm, kteří to potřebují v rodině, nejbližším okolí, městě atd.

Hlavně nelze pomáhat všem kteří o to žádají (často neoprávněně), ale pouze těm kteří to opravdu potřebují a dokáží to ocenit.

12 1
možnosti
Foto

Přesně tak. Musíme pomáhat tak, abychom tou pomocí neohrozili sami sebe.

Co se týče Islámu jako takového, není o nic agresivnějším, než je Křesťanství, viz experiment těchto dvou mladíků: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/experiment-s-koranem/r~423a5b9c9cd511e58d7b0025900fea04/

Podle mého názoru je primitivní úroveň islámu tak, jak jí vnímáme z médií daná nikoliv nižší mentální úrovní obyvatelstva, ale nižší úrovní vzdělání a blahobytu. Existuje řada muslimských zemí, kde radikální islám nemá tak silnou oporu, protože se tam lidé mají lépe, mají přístup ke kvalitnímu vzdělání a - mají co ztratit.

Můj názor je ten, že nejvíce radikálních islamistů se rekrutuje v zemích, kde je buď válka, chudoba, nízká úroveň vzdělání, nebo - všechno dohromady.

Těch pár set radikálů z Evropy, co jeli bojovat svatou válku proti svojí zemi, těch podle mě není tolik, aby představovali reálné riziko. Riziko představují ve spojení s dalšími statisíci bojovníků, kteří si zvykli na opojnou moc útlaku ostatních.

No a s Vaším posledním odstavcem nelze než souhlasit, podepsat ho a jít spát. ;) :D

4 6
možnosti
ZH

Pane na nebi... Dobroser je člověk, který (z přesvědčení, nebo za prachy) bude páchat dobro, ať to stojí, co to stojí. Třeba i lidské životy. Pokud se k tomuto hlásíte, je mi vás docela líto...

17 4
možnosti
Foto

Tohle je na delší, filozofickou debatu, ale řekněme, že jsem přesvědčen, že je lepší páchat dobro. Né, ať to stojí, co to stojí, to ne.

Ale bavíme-li se o lidských životech, tak mám vlastně dvě volby, obě dvě velice nepříjemné:

1) Vezmu uprchlíky a tím pádem ponesu zodpovědnost za všechny jimi zavražděné a znásilněné.

2) Nevezmu uprchlíky a tím pádem ponesu zodpovědnost za všechny jejich mrtvé, kteří umřeli "na mém prahu" na nemoci, podvýživu, mráz apod.

Jsem totiž přesvědčen, a to nejsem křesťan, že je normální pomoci druhému v nouzi. Zároveň ale mám právo a potřebu chránit svojí zemi a rodinu a tím pádem já jsem ten, kdo rozhoduje o formě pomoci a o formě trestu, pokud je mi ublíženo.

To, že vezmu k sobě "nuzného pocestného" automaticky neznamená, že ho nechám zprznit mi dceru, zabrat postel a ukrást peníze. Bohužel, to je optika, kterou mne "hejtři" často vidí a nálepkují a tento názor mi vkládají do úst, přestože jsem ho nikde neřekl a nikdy nezastával.

Můj boj tedy spočívá v tom, nenechat se znechutit "hejtry" a nálepkou "dobrosera a sluníčkáře". Spočívá v tom, trpělivě vysvětlovat své postoje a ano, být připraven je změnit či upravit, pokud protistrana použije rozumné argumenty. Tak totiž vzniká to nejlepší dílo - na základě konstruktivní kritiky.

Bohužel tu často vidím nekonstruktivní nenávist, a to z obou stran, jak od "sluníčkářů", tak od "hejtrů", jak jsme se shodli s panem Tichým níže v diskusi. :)

5 4
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik