Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řešení je velmi jednoduché. Odebrat přídavky při neplnění povinné školní docházky. Řešení by bylo víc, např. tzv. sčítací tresty- při drobných krádežích sčítat hodnoty ukradeného zboží, nebo ještě lépe- po třech přestupcích už by šlo o trestný čin. Samozřejmě trestat i rušení nočního klidu, tak jako u ostatních lidí. Pokud přepadne cikán našeho občana, mělo by jít v každém případě o rasistický čin. Pokud při jakémkoli trestu cikánovi tento řekne, že jde o rasismus, měl by mu tento výrok přitížit a zvýšit trest.

3 0
možnosti

Nedávno byl svátek sv. Cyrila a Metoda. Byl více slaven, šlo o kulaté výročí. A jak to souvisí s Romy? Dojdu k tomu. Musím ocenit, že se v různých článcích natolik nezdůrazňovalo, že to byli "slovanští" věrozvěsti, protože dříve si většina lidí skutečně myslela, že to byli Slované, nejspíš Bulhaři. Dnes se přiznávalo, že Konstantin (Cyril) a Metoděj byli Řekové. Dalo by se říci z lepší rodiny. Jejich otec měl významné postavení. Metoděj, původně se jmenoval Michal, začínal ve státních službách a narazil: Do této oblasti Byzantské říše někdy koncem pátého století či na začátku šestého dokočovali Bulhaři a přibývalo jich. Šlo a etnikum po všech stránkách na nesrovnatelně nižší úrovni než Řekové. Vycházela nařízení, která Slovany diskriminovala. Celkem pochopitelně, chovali se jinak než kultivovaní Řekové. Michal tyto nařízení odmítl plnit, úřad složil, vstoupil do kláštera a přijal jméno Metoděj. Netušil, že po nějaké době dostane nabídku, aby šel mezi Slovany, tentokrát ty středoevropské, hlásal jim křesťanskví a tím přispěl k jejich kultivaci a začlenění do společnosti. A že to potřebovali! Běžné zde byli trhy s otroky. Byli jsme tehdy pro západní Evropu hlavními dodavateli pracovní síli. V Praze bylo vykopáno tržiště, na něm převno s okovy. Archeologové nenašli jiné vysvětlení, že u něho byli přikováni otroci. Ti, co je prodávali, za ně kupovali meče. Již Karel Veliký vydal nařízení, že Slovanům se nemají prodávat meče, jeho následovníci tato nařízení zopakovali, ale marně. Obchod probíhal nadále. Ještě v životopise sv. Václava čteme, že bojoval proti obchodu s otroky. Vidíme, že ta kultivace šla pomalu, ale nakonec se zdařila. Doufejme, že podobně to bude i s Romy.

1 0
možnosti

když kašlou na vzdělání,tak jistě mají problém sehnat zaměstnání.Ani své děti neposílají do školy,protože na sociální dávky se stačí umět pouze podepsat.

1 0
možnosti

Vcelku souhlas, až na výrok "připočtěte si k tomu mizivé vzdělání jakého se jim dostává". Nikdo jim nárok na dobré vzdělání neupírá. Problém je spíše v samotných romských rodinách, kde rodiče prostě nemají ochotu dohlížet na výuku svých dětí. Do školy je možná ještě pošlou, ale tím jejich snaha o vzdělání svých dětí končí. Proč se otravovat s kontrolou domácích úkolů a s učením se s dětmi, když televize a hospoda jsou daleko zábavnější ? Ať je naučí škola ! To je přístup většiny rodičů. Takže jestli se musí něco změnit, tak především výchova dětí v romských rodinách směrem k plnění školních povinností. To za rodiče nikdo neudělá. :-/

4 0
možnosti

Cikáni byli zvyklí kočovat. To v současné době, při jejich počtu, řekla bych, není možné. Po staletí se živili občasnými drobnými pracemi a krádežemi. Kamkoli přijeli cikáni, tam začali být lidé ostražití. Jejich průměrné IQ je podle různých výzkumů o dost nižší než u Čechů. Určité jejich vlastnosti, schopnosti, IQ, sklon k zahálčivému způsobu života, sklon ke krádežím, radost z volného prostoru a touha tančit a bavit se až do rána -to je z části dáno geneticky a zčásti výchovou.

Něco lze ovlivnit výchovou, ale něco nelze. Třeba ohledně inteligence se psychologové přiklánějí spíše k názoru, že z valné části je podmíněna geneticky a jen z malé části jí lze ovlivnit výchovou a učením.

Takže proč rušit praktické školy? Pokud žák na normální základku nemá, tak nemá cenu ho tam držet zuby nehty a ovlivňovat tím vzdělávání celé třídy.

Lepší by bylo, dát po praktické škole romům možnost a povinnost vybrat si z více druhů učnáků. Z neinteligentního člověka (at už roma nebo bílého) neuděláte doktora. Ale mohou být kvalitními zedníky, kopáči atd. Chtělo by to nějak spojit se sociálními dávkami. Pokud učňák neabsolvují - přijdou rodiče o sociální dávky nebo tak něco, to by chtělo nějakou koncepci a ne pořád dokola neziskovky apod., které nic neřeší. Nebo jejich násilné cpaní na základku, kde ostatním dětem nestačí.

3 0
možnosti

Do praktických škol ovšem přece chodí i české děti, které na výuku ve standardní škole nestačí. A v těch praktických školách se dětem věnují mnohem individuálněji než je možné na klasické základce, takže netuším, proč proti nim pořád ti aktivisti tolik brojí :-/

4 0
možnosti

Podle současných měřítek asi rasista jste. Komunistům bych zrovna tohle nevyčítal. Chodili jsme s nimi do práce a měli možnost zjistit jak žijí. Flákači za absenci nedostali přídavky a tak se museli snažit. Některým (a bylo jich poměrně dost) se zalíbilo, že můžou žít v "přepychu" o kterém se jejich rodičům ani nesnilo a tak přizpůsobili. Nekeří z nich měli byty lépe zařízené než většina většinové společnosti.

2 0
možnosti

Nemůžou si tak náhodou sami za to že je nikdo nechce zaměstnat, že jsou nevzdělaní? Nevím kolik století tu jsou, ale nepohne s nima NIC a NIKDO.

6 2
možnosti
Foto

Moc pěkně napsanej článek. K první části - nejste rasista, ale realista, mám to taky tak:) K tomu bytu..nevím, schválně jsem se zkusila kouknout  na cenu nájmů v Milovicích a přijde mi, že za a) byt nemají od státu, ale od města b) nedostali ho do OV, ale jsou v nájmu c) ten nájem sedmička plus poplatky je v dané lokalitě a výměře 112 metrů čtverečních sice trochu pod cenou, ale to je prostě bonus za to, že má paterčata, no.

3 0
možnosti
Foto

Teda pane " rasisto" napsal 

jste to fakt hezky. Ale s tím bytem. To ze dostali byt 3+1 pro 7 lidi. Já jim to přejí. Není to na vyskakovani. A myslím, ze i naše "bílé" ctyrcata tuto možnost mela.

4 2
možnosti

Je jich osm, byt dostali do nájmu a na vyskakování neměli už předtím. Vědomě si pořizovat druhé dítě (že jich pak bylo pět je jiná věc) bylo rozhodně velice nezodpovědné.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS