Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Apodemus

10. 2. 2011 13:13
dal nez tuto vetu jsem to ani necetl

"Jsem váš zákazník, jsem váš pán. A jakožto takovému se mi hrubě nelíbí,

jak se část lékařů chová. Jakkoliv chápu jejich frustraci ze situace ve

zdravotnictví, uráží mne, že mne ten, kdo mi má sloužit – vydírá"

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

10. 2. 2011 16:43
Re: dal nez tuto vetu jsem to ani necetl

Děkuji, že jste tím pádem strávil víc času reakcí na něco, co jste v podstatě ani nečetl. ;) Ztráta Vašeho času... Když chvilku počkáme... Alespoň 5 minut. :)

Vaše reakce je stejně zbytečná, jako tato reakce moje. :)

0 0
možnosti

Tomáš Jasný

10. 2. 2011 9:53
Je to pravda

Ať si táhnou. A nebrat je zpátky a vyloučit z lékařské komory. Porušili Hippokratovu přísahu a vzali si pacienty jako rukojmí.

Ať hezky předvedou na trhu práce, kde na jedno volné místo připadá přes 30 uchazečů, jestli si opravdu zaslouží 80-ti tisícové platy, na které se cítí.

0 0
možnosti

magelan

10. 2. 2011 0:41
Za tohle shoříme v pekle...

Hm, na peklo sice nevěřím ale dobrá. Ale pokud vyhrajeme tak vy shoříte mnohem dříve ... vztekem a závistí. A vztek i závist, na rozdíl od pekla jsou skutečné. Váš článek je jich plný...:-/

0 0
možnosti

manilaman

10. 2. 2011 3:33
Re: Za tohle shoříme v pekle...

No jo, on asi ji hodne jablicek, ze. Jak rikaji, jedno jabko denne, drzi doktora od domu pekne. Nebo tak nejak,. ale je li mlady a zdravy tak se chechta a vynasi sem veci, ktere zni jako nesmysly  lidem starsim. Muj clanek je naprosto na opacnem strane spektra.

Najdete si ho. "Lekari, lekari, uz jsou z vas kriminalnici." Vysel dnes.

0 0
možnosti

dva mraky

10. 2. 2011 0:08
pán

tak prý zákazník, pán? Ha ha, on těm doktorům platí asi tržní cenu že má takové kecy. Pán platí dotkorům tak maximálně polatky 30 nebo 90 v ambulanci.Takže zbytek článku stojí na mimozním předpokladu.  

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

10. 2. 2011 9:29
Re: pán

Platím jim prostřednictvím svého zprostředkovatele, tedy zdravotní pojišťovny. Máte nějaké další dotazy, Vážený mimozní předpoklade? :)

0 0
možnosti

ladhela

9. 2. 2011 22:55
je to tak

přesně a dobře napsáno ....karma jako brnoR^

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

9. 2. 2011 23:03
Re: je to tak

Děkuji. :)

0 0
možnosti

mff-59

9. 2. 2011 22:42
No vy to zase pravne hrotite.

Neni zadnou povinnosti vzit vypoved zpet a to na obou stranach. Pokud se obe strany dohodnou, muze byt stazena vypoved a nebude to zadnym trestnym cinem - prestante placat pravni hlouposti.

A) Pokud lekare nepotrebujeme AT si jdou a delaji treba liposukce kojencum a zvetsuji jim prsa a spravuji nosy.

B) Pokud lekare potrebujeme a za 1000-1500 EUR jejich praci NIKDO nezastane v takove kvalite, jakou bychom chteli, tak jim pridame.

Treti cesta neni. Zaruku vzit zpet do prace snad nikdo neda a pokud budou chtit jit nekteri doktori zpet do prace, tak je vzit jen tehdy, pokud je bude nejaky zamestnavatel chtit. V cem vidite problem? Tak to zatim je.

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

9. 2. 2011 23:02
Re: No vy to zase pravne hrotite.

Cituji " Zaruku vzit zpet do prace snad nikdo neda " - v TOM vidím problém, pokud jim tu záruku někdo dá. Protože dá-li, poruší tím zákon. Dovolím si tedy oponovat, neplácám právní hlouposti, jenom jsme se možná nepochopili. ;) Vzít výpověď zpět samozřejmě LZE, ale BEZ ZÁRUKY. :) Stavět jednání s vládou na takovémto porušení zákona je... Slabomyslné. :)

0 0
možnosti

petrph

9. 2. 2011 22:14
Připomíná mi to ten vtip,

Jak chtěl student žalovat profesora pro podvod,protože tento při zkoušce využil jeho nevědomosti, a od té zkoušky ho vyhodil.

Přečtěte si to ještě jednou"Kdo jiného násilím,pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí". Kde máte jediný důkaz, že odcházející  doktoři "násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy někoho k něčemu nutí?

Podali výpověď, požadují zvýšení platu.Připomeňme, že onen požadavek  zvýšení platu není spojeno se žádnou pohrůžkou,"přidejte nám nebo někomu ublížíme."Je zcela v kompetenci vedení nemocnic aby si za ně, v době výpovědi sehnali patřičnou náhradu.Pokud jí neseženou, mohou nemocnici zavřít. Odcházející doktoři ji v tom nijak nebrání.Jediný, komu tady teče do bot, je ministr zdravotnictví,ergo celá vláda.Lidé  si ze zákona platí zdravotní pojištění a vláda má politickou zodpovědnost za to, že ta zdravotní péče bude poskytována.Pokud vláda není schopna udržet na svém území právního řád,nevládne.O  víc nejde

0 0
možnosti

Amoniak

9. 2. 2011 22:19
Re: Připomíná mi to ten vtip,

Když uvážíme že tuhle akci avizovali tuším někdy v březnu a oficiálně spustili v září tak nám nevychází nic jiného než že tu někdo hodně moc zanedbal své povinnosti. A ředoví lékaři to určitě nebyli.

0 0
možnosti

Eglund

9. 2. 2011 22:02
To je silných keců

Kdyby se tak kecání dalo předělat na energii, nemusíme dovážet zemní plyn ;-D

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

9. 2. 2011 22:07
Re: To je silných keců

Souhlas. ;-D I když se to týká mně. ;-)R^

0 0
možnosti

karlitos

9. 2. 2011 21:51
Úplně mimo!

Autor článku každou svou větou dokazuje, že o problému neví vůbec nic, ale

absolutní nesmyslnost jeho názorů může pochopit jenom ten, kdo v české

nemocnici nějakou dobu paracuje nebo pracoval. Já pracuji v nemocnici 20 let

a s čistým svědomím můžu autorovi říct, že kdyby věděl jak se mýlí, tak by se styděl sám před sebou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik