Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Camino

14. 11. 2010 1:15
Re: Tak ja ti Karle nevim,

vratila jsem se, znovu precetla, Boze proc si tomuhle trdlu nepomohl? Chudak neuspel a ted jeste placa ptakovinyRv

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

14. 11. 2010 9:37
Re: Tak ja ti Karle nevim,

V cem konkretne jsem prosimpekne neuspel? :)

0 0
možnosti

OskarPokorny

13. 11. 2010 23:01
Propaganda

NO tenhel blog je trochu přestřelený. Jediné policejní manevry sem tam zažil byli těsně po 9/11 kdy byl snad na každej křižovatce checkpoint a kontrolovali uplně všechny. Ale v tom článku je jedna obrovvská pravda a to je neuvěřitelná manipulace pomocí médií. Pokud by se tam našel člověk který získavá Informace POUZE z mainstreamových televizních stanic tak musí mít neuvěřitelně pokřiveý pohled na svět. Když jsem se na ty zprávi díval tak jsem nevěřil svým očím. Hlavní spravodajská relace byla vypadala takhle - naši vojáci vítězí, střich, záber na jásající iráčany, stříh vojáci rozdávají neco dětem střih, reportér běží těsně za nákými vojáky a štastně hýká do mikrofonu, střih. zase záběr na rychle jedouí tank atd. - prostě to byla zpravodajská relace ale bylo to jak vojenký návborovej film - žádný informace, komentáře  atd. Jsem opravdu přesvědčen, že američasn ,který je líný/není schopen si vyhledat nějaké normální informace z nějakého nezávislého zdroje je uplně mimo. 

0 0
možnosti

OskarPokorny

13. 11. 2010 23:05
Re: Propaganda

JInak ke zdravotnictví- já sám sem naštěstí ho nepocítil, lae rodina co sem u ní bydlel nadávala na pošťovny uplně hrozně - prý je hrozně drahé a stejně pak v nemocnici platí jak mourovatí -, mnoho jich tam ani pojištění nemělo, atd.

0 0
možnosti

Gwendolene

13. 11. 2010 22:29
No jo, ale fasisti se lepe starali o svoje obcany,

o matky a deti...;-) Proste, kdyz jste zdravy a mladsi, je to uzasne svobodna a fantasticka zeme. Na druhe strane je tam vic svobody, lide vic meni nez mluvi. Ona je to zeme velkych paradoxu.

0 0
možnosti

pepepo

13. 11. 2010 22:17
Proto tolik lidí emigruje do Evropy a do Asie

My jsme se měli dobře, než nás novodobí kapitalisté rozkradli. Na hranicích stály kordony vojáků a byly natažené ostnaté dráty, aby se zabránilo exodu z USA. Přesto se jeden odvážil: Dean Reed. Ukázal, jak je Amerika shnilá..... Nebo že by se vraceli pouze zkrachovanci a exodus je stále směr USA? Tak nevím, jestli mám špatné informace....:-/

0 0
možnosti

Opinion

13. 11. 2010 23:12
Re: Proto tolik lidí emigruje do Evropy a do Asie

Dvanáct zemí z kterých přicházelo do USA nejvíce imigrantů  Mexico (173,753), People's Republic of China (87,345), Philippines (74,607), India (61,369), Cuba (45,614), Colombia (43,151), Dominican Republic (38,069), El Salvador (31,783), Vietnam (30,695), Jamaica (24,976), South Korea (24,386), Guatemala (24,146).  Za pár let bud USA zemí třetího světa .

0 0
možnosti

Opinion

13. 11. 2010 22:16
Wise ruler

Wise ruler rules by stuffing belies and empting minds .

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

15. 11. 2010 18:46
Re: Wise ruler

True... True... :)

0 0
možnosti

Naivní volič

13. 11. 2010 21:06
V roce 1990...

... se po 25 letém pobytu v USA vrátil domů můj známý. Nijak špatně si tam nevedl, řekl bych, že patřil k tzv. střední třídě. Ovšem to, jak mi popsal život v USA mě doslova šokovalo. Krátce řečeno - tak, jak to zde píše blogger. Jen místo "fašismus" použil slovo "policejní". Tisíce a tisíce nařízení a předpisů, tvořících přesně vymezené mantinely chování a jednání každého občana kdy každé šlápnutí vedle je nekompromisně šetřeno policií a následně soudem. Shrnuto : jsi svobodný občan ve svobodném a demokratickém státě, dělej si co chceš, ale nesmíš porušit zákon ! Potíž je v tom, že ten zákon myslí doslova na vše. A na jeho dodržování dohlížejí nejen policisté metropolitní, šerifové, FBI a "zvláštní agenti" desítek státních a federálních institucí, ale k našemu údivu i samotní sousedi a spoluobčané ! Výsledek ? Policejní a fašizující, paranoidní a stihomamem zasažený stát!  Pene Reichele R^

0 0
možnosti

geo.novotny

13. 11. 2010 22:05
Re: V roce 1990...

;-D;-D;-D

Mohl by jste nás informovat kde takové Spojené státy leží?

G.N.

0 0
možnosti

reichel.blog.iDNES.cz

13. 11. 2010 18:26
Poděkování

Děkuji diskutujícím za věcné příspěvky k tématu a za slušnost a respekt, který si zde projevujete. :) Tohle mě těší asi ze všeho nejvíc, přestože spolu nemusíme nutně souhlasit. ;) Děkuji vám za to.

0 0
možnosti

Karlik1263

13. 11. 2010 15:53
Americane

Maji je ten optimismus.American I kdyz je spatne stale bude zkouset neco co by mu pomohlo dostat se z bryndy.Cech hned rekne no proste to nejde a neda se nic delat.

Je to proste tim ze v Americe se vsedni lide (viz miliony Imigrantu)prosadi ale Cesko ma tu blbou historii kde lide byli stale pokoreni.

0 0
možnosti

studánka

13. 11. 2010 13:46
Máte velké dilema

Ano, pane Reichele, chcete-li žít v opravdu demokratickém státě, máte jen jedinou možnost. Švýcarsko. Stát, který se jako jediný na světě opravdové a skutečné demokracii blíží. Všechny ostatní (vč. USA) se jí víceméně vzdalují. ČR si o ní může nechat jen zdát. Nesmíte však zaměňovat pojmy "demokracie" a "svoboda".  Každý z těchto termínů má jiný obsah, ikdyž demokracie bez svobody není demokracií, svoboda bez demokracie svobodou býti může. Nakonec je zcela jedno, jak to nazvete, zda demokratická totalita, nebo totalitní demokracie (nesmyslné slovní spojení). Já pro takovéto systémy pracovně používám pojem "diktatura politických stran", Vláda nikoliv pro, ale nad občany zemí, která více či méně existuje všude na světě, snad s výjimkou onoho Švýcarska, kde je moc politických stran podstatně omezena a to institutem referenda.

0 0
možnosti

Kruton

13. 11. 2010 13:56
Re: Máte velké dilema

To bychom museli přistoupit na tezi, že jedinou skutečnou formou demokracie je demokracie přímá (v souvislosti se Švýcarskem se mluví o tzv. polopřímé demokracii). Referenda jsou ve Švýcarsku zároveň i velkým problémem demokracie, protože vůle může být i nedemokratická. Např. volební právo žen bylo ve Švýcarsku plně přiznáno ženám až v devadesátých letech minulého století, přičemž třeba zaostalé Turecko dávalo ženám stejná politická práva jako mužům od 70 let dříve.

0 0
možnosti

isabell

13. 11. 2010 13:43
...

Tak předně jste mne rozesmál už nadpisem, to varování o dlouhém blogu bylo jako dloubanec do žeber ;-D

Pak vám musím, a opětovně, složit poklonu za jasně i logicky formulované myšlenky, se kterými, až na pár nepodstatných maličkostí, souhlasím.

Vůbec mi ale není jasný ten mechanizmus "vyhození" od pojišťovny, když onemocníte zavážnější nemocí. Mají to předem definované ve smlouvách? To je přece diskriminace, ne? Na druhou stranu se mi jejich systém zdravotnictví, alespoň z pohledu pacienta, jeví spravedlivější než ten náš, kdy se na feťáky, alkoholiky a vyčůránky skládáme stejně jako na těžce nemocné bez vlastní viny.

A svoboda v Americe u mne skončila ve chvíli, kdy sem na pláži odložila vršek plavek a jala se vyzunknout pivko z flašky- samozřejmě nijak nezabalené...

Naštěstí jsem do svých výmluv plavčíkovi zahrnula Pavlínu Pořízkovou- jakože jsme pomalu sestry a měla sem vyhráno ;o))

0 0
možnosti

Gwendolene

13. 11. 2010 22:32
Re: ...

Spravedlivy system zdravotnictvi? Problem je, ze spousta lidi se k tomu spravedlivemu systemu ani nedostane... Diskriminace, pojistovny to maji vymyslene dobre, jsou to obri korporace, monopoly, je to nesrovnatelne s cimkoliv ceskym a musi se to proste zazit.. Neexistuje automaticke pojisteni deti, bez ohledu na socialni status. Lidi s hodne nizkym prijmem nebo lidi na podpore maji zdravotni pojisteni od statu, nekde i jejich deti, stredni trida, co podnika, zaplati tolik, ze se to nevyplati, pak je stredni trida a pokryti v praci, vysoka trida a luxusni vyjimky, je to tak rozmanite, v Cesku musi byt pojisten kazdy a to meni celou situaci. V USA nemusi a neni, nekdo protoze nemuze, nekdo protoze ho nepojisti. Je to slozite.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik