Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
8

837

18. 6. 2010 21:04
No ještě když bylo tohle v Jugoslávii

tak se mi to také nelíbilo a odsuzoval jsem Srby ale dnes už to vidím jinak.

Mě v novinách docela zaujala nenápadná poznámčička že muslimové musejí mrtvé pohřbívat hned takže tohle je zdá se pogrom na muslimy, proč asi?, muslimové jsou nesnášenlivý a když tohle dneska neudělejí nemuslimové tak to samé a daleko horší plánují zítra muslimové.

Takže nad mohamedány já už dneska rozhodně nepláču. :-/

0 0
možnosti
LK

shorticek

18. 6. 2010 19:30
A teď

je čas, abychom se jich ujmuli....za pár let můžeme poznat,co to je i doma.Rusáci vždy potřebovali "trvdou ruku a vládu".Do Ruska se zkrátka demokracie nehodí.Kdo nevěří,ať si tam zajede......

0 0
možnosti
8

837

18. 6. 2010 21:07
Re: A teď

No ale hlavně se demokracie nehodí tam kde běhají mohamedáni, proti těm je nutno zasáhnout obdobně jako by to určitě uděli oni až budou ti silnější.

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 6. 2010 0:50
To jsou další důsledky likvidace Sovětského svazu

Přitom obyvatelé SSSR se v referendu vyslovili pro jeho další pokračování, ovšem nebylo jim to nic platné.

0 0
možnosti
V

viveka77

18. 6. 2010 8:04
Re: To jsou další důsledky likvidace Sovětského svazu

Voni ten Sovětský svaz rozpadli vrazi z vólstrítu? :-)

0 0
možnosti
MR

iluminat

17. 6. 2010 20:27
ono se toto stavalo drive, je to spis tradice, jenze globaln

globalizovany svet a media o tom davaji vedet. Drive to probehlo bez velkeho povsimnuti, pokud vubec. Je to v tehle castech sveta spise tradice. Nelze to srovnavat s cechy a slovaky, my bychom do neceho takoveho nesli i kdyby nas nutili. Jugoska - tam je to take zvykem, my nejsme jugoslavci.

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 6. 2010 15:18
Vcelku obvyklý důsledek zániku říše.

Kdykoli zanikne mnohonárodní říše, následují etnické čistky a války. Nikdy tomu nebylo jinak - je to naprosto přirozený důsledek existenco multinacionálního státu.

Takové problémy budou i po zániku EU.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

17. 6. 2010 17:00
Re: Vcelku obvyklý důsledek zániku říše.

Mám pocit, že to bývá spíš důsledek vzniku říší nových, než zániků starých, resp. přechodu zpod jednoho vlivu pod další.

Ad EU, Vaše poznámka mi připomněla - jak je možné, že se v českých médiích tak málo hovoří o rostoucí animozitě mezi belgickými Vlámy a Valony? Děláme, že nic? :-/

0 0
možnosti
KT

Ježikača

17. 6. 2010 13:37
velmoci měly vždy

plnou hubu frází, když šlo o jejich zónu zájmů. asi jim situace vyhovuje, nebo pro ně není ekonomicky nevýhodná... blbé, co? velmoci si osobují dělat "pořádek", kde uznají za vhodné, pokud jim to něco přinese, nebo by jim naopak někdo mohl bránit v jejich politice. a nestydí se používat ke zdůvodnění svého počínání fráze, které by byly nevkusné v nejčerveněnší knihovně. ale klidně budou dělat mrtvého brouka, kdykoli se jim to bude hodit. a zdůvodní to státní suverenitou.;-€ je to hnus, velebnosti. a místních je mi líto. je to šílená beznaděj. a všem cynikům: co když se vám do takové obasti vdá dcera?

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

17. 6. 2010 13:16
a při té první válce v Jugošce

to bylo jiné? nechte je,ať se pomlátí mezi sebou....:-/

0 0
možnosti
JR

reichel.blog.iDNES.cz

17. 6. 2010 13:28
Re: a při té první válce v Jugošce

Při násilí vůči slabšímu mi něco velí zastat se toho slabšího. Podle této Vaší logiky bych Vás měl nechat napospas, až by si Vás začal podávat nějaký násilník, nebo hrubián? Ne, děkuji. :) S dovolením bych se Vás zastal, i když mi potom třeba vynadáte, co se do toho se... atakdále, že. :))) I to už jsem zažil. :)

Problém je v tom, že oni se nemlátí MEZI SEBOU. Oni pouze JEDNI mlátí DRUHÉ a používají k tomu nefér výhody (snipeři, ótéčka...). Nezlobte se, ale nesouhlasím s Vámi. :)

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

17. 6. 2010 12:48
Uplny souhlas,reci o svrchovanosti kdyz jsou vrazdeni nevinn

jsou dost nahovno.

0 0
možnosti

Gaspard

17. 6. 2010 12:29
Tomu nerozumím...

Pořád se jedná o vnitřní záležitost svrchovaného státu. Pokud tam, jak tvrdíte, etnické čistky provádí jednotky ozbrojené obrněnými transportéry, pak se jedná spíš buď o vojenský puč, nebo akci armády přímou řízenou vládou. V obou případech podle mezinárodního práva nemají cizí vojska právo vstupovat na jejich území aniž by to bylo považováno za akt válečné agrese.

0 0
možnosti
JR

reichel.blog.iDNES.cz

17. 6. 2010 12:42
Re: Tomu nerozumím...

No podle toho, co jsem byl schopen dohledat z různých zdrojů na internetu, tak čistka byla (a možná ještě je) prováděna ilegálně, za pomocí frakce armádní techniky a personálu. Organizaci této ilegální akce má na svědomí "dobře známá osoba", tedy předpokládám jeden z radikálních politiků Kyrgyzstánu, který "překecal" pár známých a "dali se do toho". Vzhledem k chaosu, který panuje po svržení vlády, vzhledem k tomu, že podle mého doteď si nikdo ve vládě není ničím jistý, tak bych si tipnul, že se jedná o "malej puč" mířenej proti etniku.

Prezident navíc explicitně žádal o vojenskou pomoc pro zvládnutí bezpečnostní situace v zemi, v podstatě prosil o vojenskou intervenci, takže by vstup cizích vojsk jistě nebyl vnímán jako akt válečné agrese. Jako akt posilování sféry vlivu asi ano, ale tomu se nelze vyhnout, každopádně by se zastavily ty masakry a dál by se mohlo jednat kultivovaně. :)

0 0
možnosti
TM

spunlock

17. 6. 2010 11:55
dojemný

ale trápí mně to stejně, jako hladomor v africe

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS