Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když ženy stárnou...

Nebudu psát o depresi, kterou zažívá snad každá holka od třiceti vejš. Za svůj život jsem pochopil, že sebekrásnější holka nebo žena prostě MUSÍ mít permanentní mindrák z něčeho, co se jí na jejím zevnějšku nelíbí. Vtipně absurdní situace z mého života – když jsme se s přítelkyní poznali, měla nervy z toho, že má malá prsa. Nějaký čas jsme spolu spali oddělení kondomem, až jsme si řekli že „je to vážný“ a rozhodli se pro antikoncepci. Antikoncepce zvětšila přítelkyni objem hrudníku a myslíte, že jsem slyšel nějaká slova uspokojení, že má zase prsa velký? Nééé... Slyším opět slova typu „Žíš té hrozný, já mám prsa že mi lezou z podprsenky, lidi mi na ně koukaj...“ :))) No ať se dívají, když je na co, ne?

soukromý archiv autoraJan Reichel

Přijal jsem tedy jako fakt, že ženy musí mít na sobě něco, co by mohly nenávidět. Ač to jako chlap nechápu a marně jim vysvětluju, že jsou krásný tak, jak jsou, že lepší už to stejně nebude, tak ať si užívají to, co mají v době, kdy to mají, nedají si říct. Chápu to jako psychologickou obranu jejich křehkého sebevědomí, které v minulosti jistě zažilo pár šrámů co se vizáže týče a tak si radši říkají jak jsou hnusné, „aby je to pak nezaskočilo“, kdyby jim to náhodou někdo řekl. Možná to funguje, třeba se tak opravdu cítí lépe a sebevědoměji. Dovolte mi ale nabídnout vám, milé dámy, pohled z druhé strany barikády. ;)

Není na světě škaredých žen. Jsou pouze ženy, které o sebe neumí pečovat. I hezká holka může vypadat jako troska, stačí se rozhlédnout po případech drogově závislých. Neberte si to osobně, že vás srovnávám s feťačkami, ale bohužel – život je otázkou priorit, a u fetujících se jaksi péče o vlastní vzhled posouvá níž a níž v žebříčku hodnot s tím, jak stoupají jiné potřeby. V tomto případě potřeby sehnat si dávku. Podobně neupravené, nebo nešťastně neudržované jsou i jiné ženy, které nemají problém s omamnými a psychotropními látkami. Soustředí se třeba na svoje pohodlí, nebo si říkají, že není třeba pokaždé vypadat luxusně. To je sice pravda, ale jedním z typických důvodů pro mužskou nevěru je takzvaná „domácí tepláková víla“. Tedy stálá partnerka, pohodlně oblečená a adekvátně nenalíčená, nejlépe s vlasy milosrdně staženými do ohonu. Ono to vypadá dobře, pokud se zrovna vrátila z kondičního běhu, nebo pokud se chystá na nějakou „špinavou práci“, se kterou jí my chlapi nepomůžeme tím, že bychom jí udělali za ní. Ale vypadat takhle pořád? Nuda nuda, šeď šeď, sedni si k televizi a seď...

Tolik tedy k vizáži, kterou jsou ženy SCHOPNY ovlivnit. Jak ukazují různé soutěže o změnu vizáže (http://ona.idnes.cz/vysledek-promeny-jitka-by-se-ted-mohla-zivit-modelingem-pjo-/krasa.asp?c=A100602_103338_krasa_ves), lze předvádět zázraky, jenom se musí vědět jak a – nesmí se nikdy polevit. Bez práce nejsou koláče, bez líčení a péče o vizáž není krása. Neplatí pro dívky do 20 let, které mají od přírody "nespravedlivý" dar vypadat dobře aniž by na sebe výrazněji sáhly.

Je to ovšem to, co k ženě připoutá chlapa? Ne. Vizáž je něco, co chlapa OSLOVÍ, protože je to vidět na první pohled. Pokud ale jako chlap zjistím, že holka ječí, nebo je hloupá, nebo má jinou se mnou neslučitelnou vlastnost, může vypadat jako Carmen Electra a nepomůže jí to. Vztah se nestane. Chlap by si měl správně vybírat partnerku na základě mixu nejrůznějších vlastností, z nichž vzhled je pouze jedním aspektem. Pro každého chlapa různě důležitým aspektem, ale přiznejme si to, každej chlap chce někoho, na koho se hezky kouká.

Jenže to neznamená, že vás, dámy, nemáme rádi, když vám spadnou prsa, tuhle a támhle se vyskytne špíček, který považujete za nespravedlivý a vrásky začnou kreslit do vaší tváře, jaká jste povaha. Přestože víceméně platí pravidlo vtipně řečené, že „Před svatbou muž doufá, že se žena nezmění, zatímco žena doufá, že se muž změní – a oba se tragicky mýlí...“, neznamená to, že toto pravidlo platí doslova.

Pokud tedy budu mluvit za sebe, dovedu si představit život s pestrou směsicí tváří a postav, které nejsou „prvoplánově hezké“. Mí přátelé o mě říkají, že mám velmi široké mantinely – a mají pravdu. Je to tím, že se rád dívám na ženy a zřím jejich krásu. Od mládí se učím „vidět i věci z druhé strany“ a tak když pozoruji nějaký... Říkejme tomu „komplikovaný obličej“, říkám si co je na tom obličeji hezké. A často na něm něco hezkého najdu, právě v té oblasti, která působí nepatřičně. Velký nos, oči široko posazené od sebe, klenuté čelo, vystouplé lícní kosti, nebo naopak „chybějící“ lícní kosti, předkus, to jak mrká, jak se směje...

Věřím tomu, že se vždycky najde člověk, kterému zrovna tohle přijde unikátní, roztomilé a hezké. A pokud můžu doporučit pánské části svých laskavých čtenářů – naučte se mít na své ženě rádi to, na co není hrdá. Má velkou prdku? Naučte se brát tenhle její atribut jako něco, co se vám na ní právě líbí! Má mindrák z malých prsou, velkých prsou, podbradku, předkusu, rtů, brady, stehen, lýtek, bříška? Mějte rádi tyhle zdroje jejích mindráků – jednak jí to dělá unikátní ve vašich očích a jednak jí pak můžete upřímně a od srdce ubezpečovat, že je krásná. Protože JE. A věřte mi, ženy mají poměrně citlivý radar na to, jestli na podobná témata mluvíte upřímně, nebo „z voleje a z povinnosti“. A pokud jsou co k čemu, tak až se uklidní a uvěří vám, že to myslíte vážně, vrátí vám to stejnou mincí. No a co, že máte bříško a plešku a že už vám nestojí jako ve dvaceti? Vy jste prostě její – i o tom je hezký vztah.

Poslední dobou kolem sebe sleduji zvláštní jev, který je mezi námi již delší dobu – mladší partner se starší partnerkou. Je generacemi prověřený model, že si starší chlap „pořídí“ mladší holku, kterou umí zajistit, zatímco tohle „mládě“ vypadá hezky. V posledních pár dekádách se ale začíná čím dál tím víc začíná projevovat trend, kdy si mladší chlap vybere jako partnerku starší ženu.

Čím to je? Je to tím, že ženami vychovávaní muži chtějí „náhradu matky“? Je to tím, že tyto starší ženy jsou zkušené? Zajištěné? Že ví, co od života chtějí a „neřeší hovadiny“? Že jsou klidnější? Že se s nimi kromě sexu dá také povídat a argumentovat? Že v sexu opouštějí zbytečné zábrany a umí si to pořádně užít? Odvázat se? Asi to bude, tradičně, mixem toho všeho. Co je ale jisté je to, že věk není podstatný.

I „mladej koloušek“ shledá jako atraktivní a láskyhodnou „pořádnou samici“, která trsala ještě na Michala Davida a když se řekne „céčka“, vzpomene si na něco jiného než písmenkovou polívku.  A vadí mu, že má vrásky? Že bez podprsenky by si (pokud je soudná) už ven nevyrazila, aniž by se cítila nepohodlně a nepatřičně? Ne. Ne, a to proto, že taková „samice“ je schopná do mixu toho, co dělá vztah hezkým, přihodit pár věcí navíc, které běžná populace mladých holek nemá.

Ať už je to péče o domácnost, vaření, samostatnost a nezávislost, nadhled, zkušenosti, schopnost si život užít a umět ho prožít – ne pouze přežít... Umět pracovat s tím co je a nestavět vzdušné zámky typu „co by, kdyby“. Z názorů mladých holek mi vyplývá, že by chtěly věrného bohatého prince na bílém koni, každej rok dovolenou nejlépe u moře, auto, a svůj plat mít nejlépe jako apanáž pro svoje potřeby s tím, že provoz domácnosti potáhne chlap. Chtějí mít jistotu, že nemusí pracovat, že je „někdo uživí“.

Život je ale postupem doby naučí, že na dovolenou nemusí být x let, auto je drahý a hypotéka na český sen v satelitním městečku, je svázala dohromady s někým, s kým být vlastně ani nechtějí. Pracovat musí, protože jinak jim seberou střechu nad hlavou, do toho děti, mateřské galeje, a najednou je deset let v pr... ...achu a život chce změnu. A od té jsou tu ti mladší, se kterými život také není jenom samý med, ale tak nějak dají zase duši křídla.

Na druhou stranu, být v pozici mladšího chlapa znamená umět se postarat o svojí ženu, nabídnout jí nejenom péči a lásku, ale i osobnost, o kterou se bude moci opřít, určitou zralost v rozhodování a chování tak, aby si nepřišla, že chodí s dítětem. Zodpovědnost. Určitou kultivovanou maskulinní nadřazenost, aby se cítila jako holčička, v bezpečí a pod ochranným křídlem.

Ony totiž starší ženy, přestože tak možná nevypadají, pořád svým způsobem holčičkami jsou. I úspěšná žena, nebo tvrdá podnikatelka má potřebu si svého partnera vážit a nechat se hýčkat, a je celá řada způsobů, jak toho elegantně dosáhnout, aniž by chlap například musel vydělávat víc. Není to o zažitých stereotypech, je to o egu a osobnosti každého chlapa, nakolik umí být na sebe hrdý, přestože je jeho partnerka v mnohém lepší. Jak umí zařídit, aby na něj partnerka mohla být hrdá.

Odpusťte nám tedy, vy ženy co jste se nedočkavě stihly narodit dříve než my, vaši partneři, že ve vás pořád vidíme tu unikátní krásu, že se nenecháme přesvědčit, že jste staré, povislé, vrásčité a neperspektivní. Pro nás jste prostě naše poklady, které není ani snadné získat, ani snadné si udržet, ale o to více si vážíme toho, jaké opravdu jste. Přestože není snadné stárnout, ve dvou a s úsměvem se ale vždycky stárne líp. A ty mladší holky, ať si vezmou vaši vrstevníci, kteří na to mají nervy, nebo naši vrstevníci, kteří na vás nemají ten správný vliv a neumí vám roztřepat motýlí křídla v bříšku. Život je pestrej a krásnej, buďte hrdé na to jaké jste, buďte sebevědomé a nepodceňujte možnost, že vás může mít rád někdo mladší. Stojíte nám za to. :)

Autor: Puník Reichel | čtvrtek 3.6.2010 19:30 | karma článku: 27,54 | přečteno: 2714x
  • Další články autora

Puník Reichel

Moje poznámky k EET a kontrolním hlášení

Jako živnostník sleduji argumentaci obou stran pro i proti a přijde mi, že "proti" nejsou příliš jasně artikulované. Zároveň jako živnostník vím, že kontrola (čehokoliv) je důležitá a nepříjemná, ale bez ní to nejde.

4.2.2016 v 17:35 | Karma: 11,89 | Přečteno: 899x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Návod ke čtení "Je suis dobroser a tohle je mein kampf"

Toto je "reakce na reakci" kolegy Vladimíra Kroupy a zároveň veřejné vysvětlení toho, co v blogu "Je suis dobroser a tohle je mein kampf" vlastně je a co v něm vlastně není.

16.1.2016 v 12:50 | Karma: 12,14 | Přečteno: 1300x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Je suis dobroser a tohle je mein kampf

Začetl jsem se po delší době do příspěvků a názorů lidí v diskuzích pod různými články, a donutilo mne to se zamyslet nad tím, kde vlastně stojím já a můj národ. Jsem ten, co sere dobro a tohle je můj boj.

14.1.2016 v 23:24 | Karma: 18,76 | Přečteno: 1237x | Diskuse| Společnost

Puník Reichel

Omlouvám se, že jsem člověk

(Pozor, drastické fotky!) Snažím se denně sledovat dění kolem migrantů v Evropě. Snažím se mít střízlivý názor na věc, neměl jsem vyhraněný názor na pomoc uprchlíkům. Ovšem začínám najíždět na jiný režim.

4.9.2015 v 10:22 | Karma: 23,72 | Přečteno: 4259x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Můj strach z utečenců

Mí přátelé, mojí ženu nevyjímaje, se mě ptají, jaký mám názor na utečence. Odpovídám jim, že „komplikovaný“, protože v očekávaném rámci času, který na odpověď mám, bych jí nebyl schopen poskytnout v plné šíři.

21.6.2015 v 12:32 | Karma: 20,40 | Přečteno: 1225x | Ostatní

Puník Reichel

Zveřejnění odposlechů Nagyové

Já teda se zveřejněním odposlechů ostře nesouhlasím. To mají poslouchat policajti, soudci, právníci. Ale co je komu jinýmu do toho? Proč se to musí vláčet médii? Proč se já musím brodit tímhle bahnem?

19.5.2015 v 12:01 | Karma: 30,07 | Přečteno: 1670x | Ostatní

Puník Reichel

Právo volit voly

U příležitosti oslav 25. výročí 17. listopadu, a u příležitosti výlevů naší parodie na prezidenta, jsem se zamyslel nad tím, jak do budoucna změnit systém tak, aby se nerozplizával ve hnůj vezdejší a nebudil ve mně, potažmo národu, pocit marnosti a frustrace. Předem uvádím, že se jedná o můj myšlenkový konstrukt, který je poměrně radikální a se kterým máte svaté právo nesouhlasit.

18.11.2014 v 18:10 | Karma: 13,86 | Přečteno: 614x | Politika

Puník Reichel

Rusové jsou bezpečnostní riziko

Aktuálně probíhající Ukrajinská krize a anexe Krymu Ruskou federací mě nutí se zamýšlet nad několika základními otázkami, které se zde pokusím shrnout.

20.3.2014 v 13:30 | Karma: 24,09 | Přečteno: 934x | Politika

Puník Reichel

Chci Cikány do nebe

Dnes jsem si přečetl tento článek, a po dlouhé době jsem se opět rozhodl vyventilovat formou blogu, aby má ventilace měla usměrněný tok myšlenek. Jakožto správce FCB skupiny Praha jsem byl v minulých týdnech a měsících svědkem živé, až ponižující a urážlivé debaty na téma Cikáni versus bílí a na základě této zkušenosti a argumentů obou táborů zkusím sestavit následující úvahu.

4.8.2013 v 12:30 | Karma: 25,12 | Přečteno: 3169x | Diskuse| Společnost

Puník Reichel

Končíme! Poslední ať zhasne... V pokoji.

Tak to tady máme, zítra končí svět. Nebo éra. Nedá mi to nemyslet na to, „co kdyby“. Co kdyby opravdu skončil svět apokalypsou? Co kdyby opravdu přistáli mimozemšťané? A měli s sebou Ježíše Krista? Co kdyby se opravdu svět před našima očima obrátil naruby?

20.12.2012 v 12:30 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1322x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Pane Nečasi uklidníme se, vydejcháme se...

...a zamyslíme se nad tím, co jsme to vypustili z pusy. Občas s Vámi souhlasím, občas ne. To, co jste ale "teď" vypustil z úst mne donutilo na to napsat krátký blog.

10.9.2012 v 23:40 | Karma: 24,20 | Přečteno: 1246x | Diskuse| Politika

Puník Reichel

Proč odcházím od Windows Mobile (dlouhý blog, vulgarismy)

Tentokráte si postěžuji, proč opouštím svojí oblíbenou platformu Windows Mobile a pořídím si "Droida". Mám už "Windowsí" mobil s "novejma woknama" téměř dva roky, pořizoval jsem si první Samsung Omnii 7, ještě bez české lokalizace a ještě předtím, než prodal Samsung svojí první šarži SuperAmoLEDových displejů dalším výrobcům mobilů. Dovolím si tedy tvrdit, že mám s tímto mobilem i operačním systémem bohaté zkušenosti.

10.9.2012 v 22:30 | Karma: 20,28 | Přečteno: 1516x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Babák: Pravda se ukázala.

Pravda? Jaká pravda? Má pan Babák na mysli pravdu, že se choval jako hovado a že dostal přes držku? Tak to už víme dávno, to se nemuselo ukazovat... Nebo ta pravda, že mu soupeř vyrazil přední zuby poté, co ho hrubě urážel a myslel si, že je nezranitelný, náš pan poslaneček imunizovaný? Pravda, kterou já vidím na celé kauze je...

4.7.2012 v 9:00 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1413x | Diskuse| Politika

Puník Reichel

Čtyřletý hoch se vezl mezi vagony metra, lékaři bojují o jeho život

Připadám si jako v divadle. Předehrou bylo neštěstí, kdy chlapci uvízla noha v eskalátoru. Následně se mimosoudně dohodl s Dopravním podnikem na bolestném 220 tisíc. Přestože nedodržel přepravní podmínky.

23.6.2012 v 9:30 | Karma: 25,53 | Přečteno: 1735x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Krátká úvaha nad korupcí v českých zemích

Korupce tu byla vždy. A taky bude vždy. Ale vzhledem k aktuálně probíhající deRathizaci jsem se krátce zamyslel nad tím, kdy že se to v českých zemích „zvrtlo“.

17.5.2012 v 11:30 | Karma: 16,06 | Přečteno: 1319x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Konec světa mýma očima

Tak především bych předeslal, že nevěřím na „konec světa“, ale konec světa jak ho známe, tedy na konec jedné éry. Podle mého končí věk modernismu a nastává „andropocén“, neboli „věk lidstva“, kdy jsme se jako celek stali globálním fenoménem s globálními dopady.

16.5.2012 v 16:30 | Karma: 12,59 | Přečteno: 847x | Diskuse| Ostatní

Puník Reichel

Malá úvaha nad stávkami proti vládě

Měl jsem možnost podívat se na pár zpravodajských vstupů, přečíst si pár článků a s politováním přečíst i řadu komentářů pod odkazy jak na Facebooku, tak na iDnes. A řeknu vám, mám z toho rozpačité pocity. Ten první a největší z rozpaků je, jaká spousta lidí hlasitě křičí větu ve smyslu „Za komunistů bylo líp!“ Řeknu vám, jak si představuju tuto skupinu lidí, možná se mýlím, možná ne. Podle mě to jsou lidé v „šedé pracovní zóně“, tedy je to podle mě ten typ lidí, který raději bude brát menší peníze, než aby pracovali tvrdě, než aby se učili a než aby měli osobní odpovědnost. Rádi by „svoje peníze“, ale neumí se sami motivovat, do práce chodí „pro prachy“ a nikoliv proto, že by je práce bavila a naplňovala.

22.4.2012 v 15:15 | Karma: 27,32 | Přečteno: 1623x | Diskuse| Společnost

Puník Reichel

ACTA, aneb cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly...

...leností a chamtivostí. Pro ty z vás, kdož ještě netušíte co to ACTA je, tak se ve zkratce jedná o obchodní úmluvu vyspělých zemí o tom, že poskytovatelé připojení k internetu budou postižitelní za sdílená (nelegální) data svých uživatelů. To v rychlosti znamená:- Uživatelé budou špehováni, každá jejich online aktivita bude monitorována- Poskytovatelé konektivity (ISP) budou nahrazovat roli policejní a budou muset sami aktivně zjišťovat, co kdo kam a komu sdílí.- Uživatelé internetu budou kriminalizováni na základě sdílených dat.

26.1.2012 v 17:30 | Karma: 33,78 | Přečteno: 2277x | Diskuse| Média

Puník Reichel

Můj boj s větrnými mlýny (dlouhý blog)

Zajímají vás příběhy k zamyšlení, a ze života? Jeden bych pro vás měl. Je to o nehodě, našem soudnictví, spravedlnosti a ano – i mojí zaujatosti pro věc. :) Předesílám zároveň, že se nesnažím ani v nejmenším vzbudit v tobě, laskavý čtenáři pocit, že se jedná o nestranný popis, naopak, píši to jak to vidím já, ze svojí perspektivy. Soudci, kteří by měli být nestranní to vidí z jiné perspektivy a protistrana – no tak ta jistě stojí na opačném břehu naší názorové řeky. Existují ovšem fakta, která v tom tekoucím těstu „čí je to vlastně vina“ fungují jako opěrné body. Nebo by alespoň měla tak fungovat, názor si prosím udělejte sami.

17.10.2011 v 9:00 | Karma: 21,37 | Přečteno: 1447x | Diskuse| Cestování

Puník Reichel

Proč rád jezdím na dovolenou do zahraničí?

Protože se tam cítím jako vítaný host. Letos na dovolené jsem projel Německo, Rakousko a Itálii a všude se k člověku chovají mile, s úctou. I když se zastaví jenom na sklenku vody nebo Spritu, aby poseděl, osvěžil se v odpoledním vedru a pak zase „táhnul dál“.

14.9.2011 v 10:00 | Karma: 43,31 | Přečteno: 5349x | Ostatní
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2457x
Husákovo dítě, chorobnej optimista, příležitostnej salámista, bejvalej metalista, někdy divnej, určitě jinej, ale vždycky svůj. Živím se jako server administrátor, bavím se jako fotograf, výletník, komentátor a šašek.

Seznam rubrik